Σωρεία παραβάσεων διαπιστώθηκε στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τριήμερο σε εστιατόρια, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, κατόπιν ελέγχων από κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας προέκυψαν οι εξής παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση έξι εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

Σε κέντρο διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκε η μη έκδοση τουλάχιστον 18 φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας 592,90. Επίσης, διαπιστώθηκε πως στο κέντρο εργαζόταν παράνομα μια 27χρονη υπήκοος Γεωργίας, η οποία στερείτο των απαιτούμενων νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής της στη χώρα.

Επιπρόσθετα, κατά τον έλεγχο προέκυψε η μη καταχώρηση δύο εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π). Για τη περίπτωση αυτή συνελήφθη ο 39χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος και η 27χρονη, οι οποίοι με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σε καφετέρια στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικών συναλλαγών.

Σε καφέ – μπαρ – αναψυκτήριο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση ενός υπαλλήλου στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού.

Σε καφενείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, δεν επεδείχθη η περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. για το γ’ τρίμηνο του 2013.

Σε καφετέρια στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση ενός εργαζομένου στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού.

Σε εστιατόριο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, δεν επεδείχθησαν τα βιβλία του καταστήματος.

Σε εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε η μη έκδοση οκτώ αποδείξεων λιανικών συναλλαγών, συνολικής αξίας 183 ευρώ, καθώς και η μη καταχώρηση τεσσάρων εργαζομένων στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

Σε υποκατάστημα ομμόρυθμης εταιρείας που δραστηριοποιείται στην πώληση παγωτών και γιαουρτιού στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, δεν επεδείχθη το Ε.Β.Κ.Ν.Π.

Σε αναψυκτήριο στον Εύοσμο, δεν επεδείχθη το βιβλιάριο συντήρησης και επισκευών της φορολογικής ταμειακής μηχανής.

Σε καφετέρια στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η μη καταχώρηση δύο υπαλλήλων στο Ε.Β.Κ.Ν.Π.

Σε κατάστημα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η μη επίδειξη των βιβλίων και στοιχείων της εταιρείας, η μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ., καθώς και η απασχόληση ενός ανασφάλιστου υπαλλήλου.

Για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες ΔΟΥ, το ΙΚΑ ΕΤΑΜ και το ΣΕΠΕ, για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.