Την έντονη δυσφορία τους για τη χρονική στιγμή που επέλεξαν οι 11 βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ να διατυπώσουν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος - με επιστολή μάλιστα προς τον Βαγγέλη Βενιζέλο - εξέφραζαν την Παρασκευή κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, οι οποίοι μάλιστα διερωτούνταν για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης την ώρα που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βρίσκεται εν μέσω μιας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα. 

Οι 11 ζητούσαν στην επιστολή τους την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής λόγω και των εξελίξεων με τις ζυμώσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο τη δυσφορία τους και για το ότι τρέχουν οι εξελίξεις με τους 58 ενώ δεν έχουν ενημερωθεί επισήμως για το τι θα γίνει. «Μαθαίνουμε από άλλους για το πώς θα κατέβουμε στις ευρωεκλογές», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Κύκλοι ωστόσο της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν με ιδιαίτερη δυσαρέσκεια αυτήν την κίνηση, θεωρώντας πως λειτουργεί υπονομευτικά για τον πρόεδρο του κόμματος, την ώρα που αυτός δίνει μάχες σε πολλά μέτωπα με κυριότερο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.  

Στα σχόλια της Χαριλάου Τρικούπη απάντησε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης που ανήρτησε την παρακάτω δήλωση στην ιστοσελίδα του και στα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δήλωση αφορά στις πρωινές «διαρροές» σε ΜΜΕ που σχολίαζαν την πρωτοβουλία 11 μελών της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ να συγκληθεί η ολομέλεια του οργάνου.

«Χθες, 11 μέλη της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, αναλάβαμε μια θεσμική πρωτοβουλία, ζητώντας το αυτονόητο: Να λειτουργήσει το κορυφαίο όργανο του κινήματος και να συζητήσουμε όλο το πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων.

Γύρω από αυτή την ξεκάθαρη θεσμική πρωτοβουλία, η οποία περιγράφεται λιτά και ξεκάθαρα σε 84 και μόνο λέξεις, σήμερα το πρωί στήθηκε από κάποιους ένα γαϊτανάκι απίθανων και επικίνδυνων διαρροών σε ΜΜΕ που απηχούν, όπως ισχυρίζονται, την Χαριλάου Τρικούπη.

Η προσπάθεια ήταν να στηθεί ένα «πολεμικό κλίμα» εντός ΠΑΣΟΚ που ευνοεί επιδιώξεις εκτός ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς, κάποιοι, στις πιο κρίσιμες ώρες, διαχειρίζονται την εικόνα της παράταξης με παιγνίδια ανώνυμων διαρροών.

Εμείς θα επιμείνουμε στη θεσμική λειτουργία και δεν θα μας παρασύρει κανένας στο «ανταλλακτήριο» των παραπολιτικών στηλών και στο «πλυντήριο» της παραπολιτικής.

Η απόφασή μας είναι να υπερασπιστούμε την παράταξη και όχι να τη «διαπραγματευτούμε» όπως φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν, προκειμένου να βρουν σανίδα πολιτικής επιβίωσης.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους πριν είναι αργά.

Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για τις εξελίξεις θα τους ανήκει εξολοκλήρου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από