Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε τις έρευνες για την απόπειρα εμπρησμού της εξοχικής κατοικίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στους Αγίους Θεοδώρους τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για το συμβάν στις 02.34 και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της που έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν μέσα στο σπίτι υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού, που αποτελείτο από μπαταρίες, ένα μπουκάλι, που περιείχε εύφλεκτο υγρό και έναν χρονοδιακόπτη.

Τα ευρήματα έχουν παραλειφθεί από τους πυροτεχνουργούς της ΕΛΑΣ για να εξεταστούν στα εργαστήρια, ενώ την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική, γεγονός που προεξοφλεί ότι ο εμπρησμός συνδέεται με τρομοκρατικό χτύπημα.

Την πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποίησαν στις 2:30 τα ξημερώματα αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού καθώς ηχούσε συνεχώς ο συναγερμός.

Η πυρκαγιά δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής, περιορίστηκε στην κουζίνα και το σαλόνι της κατοικίας.

Τα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού βρέθηκαν στο παράθυρο του μπαλκονιού του σαλονιού.

Λίγο μετά τις 10.30 άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έβγαλαν από την οικία λευκή σακούλα με άγνωστο περιεχόμενο, το οποίο πήραν να το εξετάσουν.

Το εξοχικό του πρώην πρωθυπουργού βρίσκεται περίπου 200μ από τα διόδια των Αγίων Θεοδώρων.

Ανακοινώσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της καταδίκασε την εμπρηστική επίθεση στο εξοχικό σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.

«Η ΝΔ καταδικάζει τους εμπρηστές περιουσιών που νομίζουν ότι, με πράξεις που εμπίπτουν στο Κοινό Ποινικό Δίκαιο, μπορούν να γίνουν εμπρηστές του πολιτικού κλίματος. Η βία δεν θα περάσει» επισημαίνει η ανακοίνωση.

Για τρομοκρατία κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την εμπρηστική επίθεση στην εξοχική κατοικία του πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη. Πολίτες και πολιτικοί φορείς οφείλουν να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της, κεκτημένα για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές Ελλήνων. Να απομονώσουν την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της» ανέφερε η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.