Στα βράχια των ακτών της Σύρου προσάραξε τα ξημερώματα της Παρασκευής - λίγο πριν από τις 4 π.μ. - μεγάλο δεξαμενόπλοιο με σημαία Λιβερίας.

Η προσάραξη του πλοίου «Aliakmon» έγινε στη θαλάσσια περιοχή της Αζολίμνου στη Σύρο. Το πλοίο με πλήρωμα 23 αλλοδαπούς προερχόταν από την Αίγυπτο και - κενό φορτίου - ήταν αγκυροβολημένο περιμένοντας να μπει στο Ναυπηγείο του Νεωρίου για εργασίες συντήρησης.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο Αιγαίο παρασύρθηκε σε αμμώδη αβαθή 1,5 ναυτικό μίλι νοτιοανατολικά του λιμανιού της Ερμούπολης.

Από την προσάραξη δεν αναφέρθηκε εισροή υδάτων ή τραυματισμός κάποιου από το πλήρωμα του πλοίου.

Στην περιοχή έσπευσαν τρία ρυμουλκά του Νεωρίου, το 511 Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σύρου, το ΠΛΣ 421 αντιρρυπαντικό σκάφος ενώ νωρίς το πρωί της Παρασκευής έπεσαν δύτες στη θάλασσα ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει ρήγμα στο πλοίο. 

Οπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, λίγο μετά τις 10 π.μ. της Παρασκευής το «Aliakmon» αποκολλήθηκε από τα βράχια με τη συνδρομή των ρυμουλκών και οδηγήθηκε στη δεξαμενή του Νεωρίου προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από