Το πιο ταλαιπωρημένο ακαδημαϊκό εξάμηνο στην ιστορία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας αρχίζει τελικά τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, με 14 εβδομάδες καθυστέρηση!

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου μετά τη διαίρεσή τους σε δύο σκληρά αντιμαχόμενα στρατόπεδα, κατέληξαν χθες σε απόφαση που θα επιτρέψει επιτέλους την έναρξη των μαθημάτων από Δευτέρα, έστω για μία εβδομάδα πριν από τη διακοπή λόγω των εορτών, όπως έχει αποφασίσει η Σύγκλητος του ιδρύματος. Τα μαθήματα θα πρέπει να διεξάγονται μέχρι τις αρχές Αυγούστου προκειμένου να ολοκληρωθούν τα δύο εξάμηνα. Επίσης το Πανεπιστήμιο θα χρειαστεί χρόνο για να επανέλθει σε φυσιολογική λειτουργία, καθώς πρέπει να γίνουν εγγραφές των πρωτοετών και να καλυφθούν οι διοικητικές θέσεις που μένουν κενές.

Η πλειοψηφία των διοικητικών υπαλλήλων είχε αποφασίσει εδώ και ημέρες ότι η μεγάλη απεργία κατά της διαθεσιμότητας έληξε πια, ενώ η μειοψηφία (που στηρίζεται ιδίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) αποφάσισε χθες να συνεχίσει μεν την κινητοποίηση με δύο νέες 24ωρες απεργίες Δευτέρα και Τρίτη χωρίς όμως να εμποδίζει πλέον την πρόσβαση στους χώρους διδασκαλίας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια λόγω υποχρηματοδότησης και διαθεσιμότητας συζήτησαν χθες και οι πρυτάνεις, σε Σύνοδο που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη.