«Η απεργία έχει λήξει» αναφέρουν σε ανακοίνωσή που εξέδωσαν το απόγευμα της Πέμπτης τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μετά την αντιπαράθεσή τους την Τετάρτη με τους εκπροσώπους της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ που έθεσαν θέμα μομφής κατά του προεδρείου του συλλόγου και ζήτησαν συνέχιση των κινητοποιήσεων του κλάδου, από το ΔΣ του συλλόγου εκδόθηκε σκληρή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «όσοι δεν προσέρχονται στην εργασία τους αναλαμβάνουν και την ευθύνη».

Κατόπιν αυτού, θεωρείται βέβαιο πλέον, μετά και τη σχετική απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ότι τα μαθήματα ξεκινούν κανονικά τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, «το ΔΣ του Συλλόγου στη σημερινή του συνεδρίαση συζήτησε τα θέματα που προκύπτουν, μετά τη χθεσινή συγκέντρωση που δεν είχε όμως απαρτία συνέλευσης, καθώς επίσης και το μέγα θέμα που δημιουργείται από παράπονα συναδέλφων σχετικά με τη συμπεριφορά της “απεργιακής επιτροπής” αποφάσισε:

α. να ενημερώσει τους συναδέλφους ότι το Προεδρείο του Συλλόγου δεν μετέχει σε κάποια “απεργιακή επιτροπή”, ούτε γνωρίζει ονόματα συναδέλφων που μετέχουν σ’ αυτή.

β. Καταδικάζει τις αντικαταστατικές συμπεριφορές οι οποίες στοχοποιούν συναδέλφους και οδηγούν σε διασπαστικές κινήσεις».

Οπως φάνηκε όμως το βράδυ, η κόντρα ανάμεσα στο ΔΣ του Συλλόγου των Διοικητικών Υπαλλήλων, που κήρυξε την λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων και της απεργιακής επιτροπής η οποία τάσσεται υπέρ της συνέχισης της απεργίας στο Ιδρυμα, φτάνει στα άκρα.

Η απεργιακή επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η απεργία συνεχίζεται, ενώ το μέλλον της θα αποφασιστεί στη γενική συνέλευση της Παρασκευής.

«Η πρόεδρος του Συλλόγου παρενέβη στη γενική συνέλευση, ενώ την πρόταση της παράταξης παρουσίασε ο αντιπρόεδρος. Όταν διαπίστωσαν ότι δεν έχουν κανένα έρεισμα, αποχώρησαν με τις πενιχρές δυνάμεις που τους έχουν απομείνει λόγω της πλήρους ευθυγράμμισής τους με την πολιτική των διαθεσιμοτήτων και της προσφυγής τους σε υπόγειες διαπραγματεύσεις πίσω από τις πλάτες των εργαζόμενων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η απεργιακή επιτροπή δηλώνει ακόμη ότι «το ΔΣ του Συλλόγου είναι έκπτωτο έπειτα από σημερινή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Πανεπιστημίου».

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής ήταν: 210 ναι, 11 όχι, 10 λευκά. Κατά συνέπεια, το Διοικητικό Συμβούλιο είναι έκπτωτο με την ετυμηγορία των μελών του Συλλόγου» υποστηρίζουν τα μέλη της απεργιακής επιτροπής ενώ καλούν τους συναδέλφους τους στη νέα συνέλευση της Παρασκευής, προκειμένου -όπως λένε- να αποφασίσουν για το μέλλον της κινητοποίησης.