Καρέ καρέ οι δικαστικές Αρχές αναλύουν τα νέα στοιχεία από τα κατασχεμένα ηλεκτρονικά αρχεία των κατηγορούμενων βουλευτών της Χρυσής Αυγής για να τα αξιολογήσουν πριν καταλήξουν στο κρίσιμο συμπέρασμα αν και με ποιον ακριβώς τρόπο «κουμπώνουν» με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που ερευνούν. Ακόμα και ομιλίες του προφυλακισμένου αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου με ρατσιστικές αναφορές φιλτράρονται από τις εφέτες – ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, οι οποίες μελετούν το βαρύ αρχείο για να διαπιστώσουν αν ενδεχομένως προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης και άλλων αξιοποίνων πράξεων.

Σε μία από τις ομιλίες του, που αποτελούν πλέον σώμα της δικογραφίας, ο Ν. Μιχαλολιάκος, σχολιάζοντας συγκεκριμένες δημοσιογραφικές αναλύσεις πριν από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, ακούγεται να λέει απευθυνόμενος σε ψηφοφόρους του κόμματός του ότι οι σχολιαστές λένε πως «άμα γίνουν εκλογές, η Βουλή θα γίνει Βαϊμάρη. Μετά τη Βαϊμάρη λοιπόν ξέρετε τι ακολούθησε. Για κάτι τέτοιο αγωνιζόμαστε και εμείς στην Ελλάδα. Δεν το κρύβω και είμαι περήφανος γι’ αυτό».

Σε άλλη δημόσια τοποθέτησή του ο ίδιος κατηγορούμενος αναφέρει πως κατηγορούν τη Χρυσή Αυγή ότι «δεν κάνει τίποτα για την πλατεία Αττικής, τον Αγιο Παντελεήμονα, τα Πατήσια, την Κυψέλη… Ε, και ποιοι μαχαιρώθηκαν σε αυτές τις περιοχές για να μείνουν κάποια κομμάτια ελληνικά;».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν παραλείπει να κάνει λόγο για «λάσπη» και προσπάθεια να στηθεί «προβοκάτσια» εις βάρος της Χρυσής Αυγής επικαλούμενος συγκεκριμένη πορεία του κόμματός του για τα Ιμια. Σε μία ενδεχόμενη σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως έλεγε, «θα δίναμε μάχη σώμα με σώμα και τότε πολλοί από αυτούς που βρίσκονται εδώ θα ήταν μέσα για κάποιο κακούργημα. Δεν τους πέρασε όμως αυτό…».

Στα κατασχεμένα αρχεία υπάρχει και άλλο βίντεο με αναφορές κατά των Εβραίων και των Πακιστανών, ενώ υπάρχει και ολόκληρη ανάλυση για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου που, σύμφωνα με τον Ν. Μιχαλολιάκο, «είναι ένας μύθος».

Η αποκάλυψη των νέων αποδεικτικών μέσων προκάλεσε στη Βουλή την έκρηξη του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος είπε πως «στήνεται νέα σκευωρία σε βάρος μας για δήθεν προπαρασκευαστικές πράξεις κατάλυσης του πολιτεύματος». Αμεση όμως ήταν η αντίδραση ανώτερων δικαστικών πηγών πως «η Δικαιοσύνη δεν κάνει σενάρια, αλλά κάνει τη δουλειά της με βάση το Σύνταγμα, τους νόμους και το αποδεικτικό υλικό».

Προηγουμένως η Χρυσή Αυγή είχε εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «αυτά που θέλουν να περάσουν τα παπαγαλάκια ως νέα ντοκουμέντα δεν είναι τίποτα άλλο από φωτογραφίες που καθένας βρίσκει στο Διαδίκτυο. Αρα, με αυτήν τη λογική των τσοντοκάναλων, κάθε υπολογιστής είναι ένα εν δυνάμει οπλοστάσιο ενός μέλους εγκληματικής οργάνωσης».

Τέλος, ο Παύλος Σαράκης, συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, αναφερόμενος στα νέα στοιχεία, είπε πώς αυτά «δεν έχουν καμία νομική και ποινική αξία, αφού αφορούν πιθανόν πολιτικές θέσεις που κρίνονται από τον λαό και κανέναν άλλον».