Ο Μίτσελ σε συνεντεύξεις που έδωσε σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους στους ραδιοσταθμούς «Cadena Cope» και «Onda Cero» δήλωσε ότι δεν θέλει στην κλήρωση της Δευτέρας ο Ολυμπιακός να πέσει με ισπανική ομάδα, ούτε με τη Μάγερν Μονάχου.

«Μου κάνει οποιοσδήποτε αντίπαλος, αρκεί να μην είναι ισπανική ομάδα. Τις ισπανικές τις θεωρώ απρόσιτες, όπως και τη Μπάγερν Μονάχου», τόνισε ο Μίτσελ Γκονζάλεθ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έδειξε την προτίμηση του σε αγγλικό σύλλογο:« Αν υπάρχουν κάποιες πιθανότητες για να περάσουμε στην προημιτελική φάση, θεωρώ πως τις έχουμε με κλήρωση με μια εκ των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι ή Αρσεναλ».

Ο Μίτσελ αποκάλυψε ότι καρδιοχτύπησε στο ματς με την Αντερλεχτ λόγω των δύο χαμένων πέναλτι.«Τρομάξαμε λίγο λόγω των δύο χαμένων πέναλτι. Ηταν ένα απίστευτο ματς, όπου εμείς τα κάναμε όλα. Και τα καλά, αλλά και τα άσχημα. Η πρόκριση μιλάει για την δουλειά που έγινε απ’ όλους », υποστήριξε ο 50χρονος τεχνικός.

Ο Μίτσελ έπλεξε το εγκώμιο του Χαβιέρ Σαβιόλα: «Δίνει μαθήματα με την συμπεριφορά του, είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και παράδειγμα προς μίμηση για τους συμπαίκτες του. Δεν μου κάνει εντύπωση ότι εδώ τον έχουν σε βωμό».

Οσο για το τι σημαίνει η πρόκριση για τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη ο ισπανός προπονητής είπε: «Ο πρόεδρος βρίσκεται δύομιση χρόνια στην ομάδα και δεν είχε απολαύσει μια τέτοια στιγμή. Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός είναι τεράστιος σύλλογος, αλλά στην Ευρώπη είναι σαφώς πιο δύσκολα τα πράγματα. Θέλουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία των παικτών, γιατί ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει περισσότερους τίτλους απ’ ότι όλες οι άλλες ομάδες στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο παίκτης να ζει σε μια φούσκα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι παίκτες, όμως, προοδεύουν πολύ και σε αυτόν τον τομέα».

Ακόμα ο Μίτσελ μίλησε για τους:

*Κώστα Μήτρογλου: «Είναι τόσο καλός όσο δείχνουν οι αριθμοί και δεν θα μείνει πολύ ακόμα εδώ. Ο Βαλβέρδε τον είχε δώσει δανεικό και δεν μου κάνει εντύπωση, γιατί ήταν ένα ρίσκο. Δούλεψε πολύ, όμως, και τώρα απολαμβάνει τους καρπούς».

*Νταβίντ Φουστέρ: «Εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος, σημαντικότατος παίκτης για μας και χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον Ολυμπιακό».

*Ρομπέρτο: «Σούπερ κλάση, μπορεί να παίξει στη Μπαρτσελόνα και σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Είναι τερματοφύλακας – αστέρι. Ακόμα θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη στην εθνική ισπανίας».

*Τσόρι Ντομίνγκες: «Ηταν δύσκολη η απόφαση να τον αφήσω έξω στον αγώνα με την Αντερλεχτ, αλλά όταν μπήκε έπαιξε 25 πολύ καλά λεπτά. Είναι παίκτης που σου δίνει κάτι διαφορετικό στη μεσαία γραμμή, αλλάζει τον ρυθμό, κινείται ανάμεσα στις αντίπαλες γραμμές και πραγματικά θα ήθελα να είχα την ευκαιρία να τον είχα παίκτη πριν από 5-6 χρόνια, όταν ήταν νεώτερος».

Σε ερώτηση αν ο Ολυμπιακός του πρότεινε ανανέωση του συμβολαίου του μετά την πρόκριση στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ο Μίτσελ σημείωσε ότι «υπάρχει ρήτρα μέχρι τις 31 Μαΐου η οποία, αν πληρωθεί από κάποια από τις δύο πλευρές, σπάει το συμβόλαιο».

Στο τέλος ο Μίτσελ είπε με δόση χιούμορ ότι «θα μου φτιάξουν θρόνο στον Ολυμπιακό». Και συνέχισε αστειευόμενος ότι «μετά το 0-0 της Ρεάλ με την Σάτιβα στο Κύπελλο, με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος Φλορεντίνο ( Πέρεθ) , αλλά του είπα ότι δεν μπορώ»!

Ο Σαβιόλα θέλει Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ

Σε αντίθεση με τον Μίτσελ ο αργεντινός σταρ Χαβιέρ Σαβιόλα έδειξε προτίμηση σε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ!

«Θα ήταν ωραίο να επιστρέψω στο Καμπ Νου ή στο Σαντιάγκο Μπερναμπένου», υπογράμμισε ο Σαβιόλα ο οποίος σημείωσε δύο γκολ κόντρα στην Αντερλεχτ και γιόρτασε με τον καλύτερο τα γενέθλια του. Την Τετάρτη (11 Δεκεμβρίου) ο Αργεντινός συμπλήρωσε τα 32 χρόνια του.

«Εδωσα στον εαυτό μου το καλύτερο δώρο γενεθλίων με τα δύο γκολ και βοήθησα η ομάδα να περάσει στον επόμενο γύρο», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA ο Χαβιέ Σαβιόλα.

Για το ματς με την Αντερλεχτ ο αργεντινός επιθετικός υποστήριξε: «Η Αντερλεχτ μας δημιούργησε πολλά προβλήματα, αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα κι εμείς απολαμβάνουμε αυτές τις στιγμές. Ηταν μια όμορφη συναισθηματική ημέρα. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση».

Ο Σαβιόλα μίλησε για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ: «Ο επόμενος γύρος θα είναι ακόμα πιο σκληρός, πρέπει να προσπαθήσουμε και να δουλέψουμε ακόμα πιο πολύ και να μην επαναπαυτούμε. Δεν έχω κάποια προτίμηση για τον επόμενο αντίπαλό μας. Είμαστε ανάμεσα στις δεκαέξι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θα ήταν ωραίο να επιστρέψω στο Καμπ Νου ή στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου για έναν ευρωπαϊκό αγώνα. Εχουμε μια καλή σεζόν, αλλά πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί, ας ελπίσουμε ότι οι νίκες θα συνεχιστούν».

Ο Κάμπελ

Ο κοσταρικανός διεθνής εξτρέμ Τζόελ Κάμπελ σε δηλώσεις στον Τύπο της πατρίδα του είπε ότι αισθάνεται δικαιωμένος που επέλεξε τον Ολυμπιακό για να αγωνιστεί δανεικός μέχρι τέλος της σεζόν. Ο Κάμπελ -ανήκει στην Αρσεναλ-τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήξερα πως έπραξα σωστά ερχόμενος στον Ολυμπιακό. Τώρα αυτό που θέλω είναι να εξελίσσομαι συνεχώς ως ποδοσφαιριστής» .

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αντερλεχτ και είπε ότι ήταν η καλύτερη εμφάνιση του στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη της ομάδας. Όλα είναι πολύ όμορφα. Σε προσωπικό επίπεδο, πιστεύω πως αυτή ήταν η καλύτερή μου εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προσπάθησα να κάνω ό,τι μου ζήτησε ο προπονητής μου για να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει την πρόκριση. Ο ρόλος μου στην ομάδα είναι να δημιουργώ ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα από τα άκρα. Γνωρίζουμε καλά πως όλες οι ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι εξαιρετικές και γι’ αυτό άλλωστε τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους τους. Πλέον κι εμείς όμως έχουμε ακόμη μεγαλύτερες φιλοδοξίες και θέλουμε να φτάσουμε στα προημιτελικά».

Η Unicef

Δίπλα στα παιδιά και στο έργο της Unicef βρίσκεται ο Ολυμπιακός, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τις προσπάθειες που κάνει η ανθρωπιστική οργάνωση, όπως τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης με αφορμή τα 67 χρόνια απ’ την ίδρυση της Unicef.

O Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «H 11η Δεκεμβρίου είναι μέρα αφιερωμένη στα παιδιά ολόκληρου του κόσμου. Σαν σήμερα ξεκίνησε το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο της η Unicef. Όμως 67 χρόνια μετά, τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και δυστυχώς είναι μεγάλα. Η ανάγκη υποστήριξης της σημαντικής προσπάθειας για τη σωτηρία παιδικών ψυχών είναι αδιαμφισβήτητη. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός υποστηρίζει έμπρακτα το έργο της Unicef σε όλα τα επίπεδα και συμβάλλει με κάθε τρόπο ώστε να σωθούν 50.000 παιδιά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, τα οποία δεν έχουν πρόσβαση σε εμβόλια. Είναι ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να δείξουμε όλοι ότι η Ελλάδα, της οποίας άξιος πρεσβευτής είναι ο Oλυμπιακός μας, παραμένει η Ελλάδα της προσφοράς και της αλληλεγγύης».

***Με ισοπαλία 0-0 στο ματς με την Αντερλεχτ ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους οι Νέοι του Ολυμπιακού στο αντίστοιχο Τσάμπιονς Λιγκ της κατηγορίας τους.