Σε νέο παραλήρημα προχώρησε χθες η Χρυσή Αυγή μέσα στο Κοινοβούλιο –διά στόματος Αρτέμη Ματθαιόπουλου –προκαλώντας την άμεση και σκληρή απάντηση του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (φωτογραφία).

Κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου για τους Οδικούς Αξονες και με αφορμή πρόσφατη δήλωση του υπουργού –ότι νιώθει ακόμα πιο υπερήφανος ως Ελληνας που επί υπουργίας του θα χτιστεί τζαμί στην Αθήνα –ο χρυσαυγίτης είπε: «Να μην ξαναπείτε ότι μυαλά σαν τα δικά μας θέλουν να κάνουν την Αγια-Σοφιά τζαμί. Μη μιλάτε εσείς για μυαλά. Εσείς που ανήκετε σε ένα κόμμα που ο πρόεδρός του ήθελε να αλλάξει εν κινήσει την αλυσίδα του ποδηλάτου του και εσείς δεν διαβάσατε το Μνημόνιο». «Είστε άμυαλοι και επικίνδυνοι. Δεν σας φοβάται κανείς. Δεν σας φοβάμαι ούτε εγώ που σας ξέρω πολλά χρόνια», απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ξεκαθάρισε «είστε δειλοί και μαχαιροβγάλτες, δεν συζητώ μαζί σας».

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου, ο υπουργός Υποδομών επισήμανε ότι έως το 2015 η χώρα θα διαθέτει όλες τις βασικές προϋποθέσεις ώστε να αποτελεί κόμβο μεταφορών και εξέφρασε τη δυσφορία του για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ερχεστε εδώ και επαναλαμβάνετε όλα όσα απαντήθηκαν και λύθηκαν ήδη από την Επιτροπή. Αυτο δεν είναι αντιπολίτευση, είναι λαϊκισμός». Υπενθύμισε μάλιστα πως όλες οι συμβάσεις έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.

Απαντώντας στην κριτική του βουλευτή των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε ένας ανασφάλιστος εργαζόμενος. Σχολίασε δε με νόημα: «Ακουσα από τον κ. Κουίκ, μία φράση που τη λένε οι «λεβέντες» της Χρυσής Αυγής. Αν δηλαδή, θα είναι όλοι οι εργαζόμενοι Ελληνες. Ουδέν σχόλιο».

Νωρίτερα, σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση, με την εισηγήτρια Ευγενία Ουζουνίδου να κάνει λόγο για συμφωνία «επωφελή για τους παραχωρησιούχους κι επιβλαβή για το Δημόσιο». Για «ηττοπάθεια» στη διαπραγμάτευση που είχε ως αποτέλεσμα «ετεροβαρή αποτελέσματα για το Δημόσιο, πλέον των 10 δισ. ευρώ» έκανε λόγο από τη ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξηροτύρη, ενώ ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης χαρακτήρισε τους πανηγυρισμούς της συγκυβέρνησης για την επανεκκίνηση των έργων ως «αστικό σχεδιασμό εξαπάτησης των εργαζομένων».