Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών επέβαλε το πενταμελές Εφετείο της Αθήνας στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία κρίθηκε ένοχη για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες.

Η υποχρέωση της κόρης του καταδικασθέντος πρώην υπουργού να υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες απέρρεε από την ιδιότητά της ως διοικήτριας του ΠΙΚΠΑ μέχρι το 2006.

Η κατηγορούμενη είχε καταθέσει – όπως είχε υποχρέωση – τη σχετική δήλωση το έτος 2007, αλλά δεν κατέθεσε για τα έτη 2008 και 2009.

Στην απολογία της υποστήριξε πως το επίμαχο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας με το παιδί της και για τον λόγο αυτό παραμέλησε την υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες χωρίς να είχε πρόθεση να αποκρύψει οτιδήποτε.

Ο συνήγορός της Γιάννης Παγορόπουλος, μάλιστα, επισήμανε ότι η εντολέας του εκπρόθεσμα είχε υποβάλει τις επίδικες δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό η Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος με βασικό κατηγορούμενο τον πατέρα της στην υπόθεση για την προμήθεια από εξοπλιστικά προγράμματα.