«Θα νικήσουμε τον σημερινό φασισμό ντόπιο και ξένο» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού συγκρίνοντας την σημερινή εποχή με την αντίσταση των Ελλήνων έναντι των Ναζί και απαντώντας ευθέως στα όσα είχε πει νωρίτερα ο χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης ότι η Ελλάδα χρειάζεται φάρμακα, τροφή και όπλα.

«Το ’40 οι Ελληνες δεν είχαν ούτε τροφή, ούτε φάρμακα, ούτε όπλα αλλά νίκησαν τον φασισμό» είπε ο Γ. Δραγασάκης.

Παράλληλα, επιχείρησε να αποδομήσει το στόχο της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές το 2014, υποστηρίζοντας ότι «στόχος σας είναι να βγείτε να ξαναδανειστείτε για να πληρώσετε παλιά δάνεια και να συνεχίσετε το αέναο κύκλο των δανείων».

«Και να βγει η χώρα στις αγορές θα δανειστεί για να ξεπληρώσει τα προηγούμενα δάνεια. Στόχος που αποσκοπεί στην αναπαραγωγή του μοντέλου που μας έφερε ως εδώ» είπε.

Ανέφερε ως παράδειγμα το δάνειο ύψους 29 δισ ευρώ του 2008 υποστηρίζοντας ότι πήγε για αποπληρωμή χρεών και εξοπλιστικών «Ούτε ένα ευρώ δεν πήγε στις επενδύσεις. Όλα για να εξυπηρετηθούν ντόπια και ξένα συμφέροντα».

«Ονομάζετε νέο μοντέλο ανάπτυξης την αναπαραγωγή του παλιού» είπε και σημείωσε «Εμείς με βάση τις ανάγκες θα ρυθμίσουμε το μοντέλο ανάπτυξης»