Η ΔΗΜΑΡ καταψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2014, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε αντικατάσταση της τρόικας από θεσμικά όργανα της Ε.Ε. καθώς και επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης με τους εταίρους μας.

Ο . Κουβέλης ζήτησε μία νέου τύπου σχέση της χώρας μας με την Ε.Ε. που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να σχεδιάζει μέτρα και ρυθμίσεις για την υλοποίηση των στόχων που έχουν συμφωνηθεί .

Η Ελλάδα, είπε, πρέπει να παράγει για να καλύπτει τις υποχρεώσεις της, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να οργανώσει τις συμμαχίες της έτσι ώστε να μην περιμένει μονίμως από τους δανειστές.

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ ζήτησε μέτρα υποβοήθησης των επιχειρήσεων και για μια ακόμη φορά τόνισε την ανάγκη διεκδίκησης ειδικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων από την ΕΚΤ.

Επιπλέον ζήτησε ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και αντικατάσταση των αναποτελεσματικών μέτρων.

Τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου κοινωνικής προστασίας, ενώ με έμφαση είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχθεί νέα μέτρα, όπως και να μη δεχθεί να ληφθούν αποφάσεις, σε αυτή τη χρονική συγκυρία, για το δημοσιονομικό κενό.