Εν μέρει αποδεκτό έκανε ο πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ το αίτημα της Ιταλίας να διακόπτονται τα παιχνίδια στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να ενυδατώνονται οι ποδοσφαιριστές.
Ο ελβετός παράγοντας ανακοίνωσε ότι θα δοθεί εντολή στους διαιτητές του Μουντιάλ να διακόπτουν τους αγώνες όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 32 βαθμούς Κελσίου για να ενυδατώνονται οι παίκτες, όπως συστήνει και η αρμόδια ιατρική επιτροπή της FIFA.

Δεκαοκτώ αγώνες είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στις 13.00 τοπική ώρα σε πόλεις που βρίσκονται βορειοανατολικά της Βραζιλίας, όπου σημειώνονται υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με υψηλά ποσοστά υγρασίας.

Οι Ιταλοί είχαν προτείνει να υπάρχει από ένα τάιμ άουτ σε κάθε 45λεπτο αλλά ο Μπλάτερ ανταπάντησε ότι η ενυδάτωση των παικτών θα πρέπει να γίνεται τάχιστα και να επιστρέφουν αμέσως στο παιχνίδι.

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΡΟΝΑΛΝΤΟ. Σε συνέντευξή του στην ισπανική «Μάρκα» ενόψει της σημερινής κλήρωσης του Μουντιάλ ο Ρονάλντο τόνισε ότι νιώθει ανακούφιση επειδή «σε αυτή τη διοργάνωση η Πορτογαλία δεν θα λάβει μέρος ως ένα από τα φαβορί αλλά ως ένα από τα αουτσάιντερ της διοργάνωσης.

Είμαι βέβαιος ότι αυτός ο ρόλος μάς ταιριάζει πολύ περισσότερο». Μιλώντας επί προσωπικού παραδέχθηκε ότι «περνώ μία από τις πιο ώριμες και ζεστές περιόδους στην καριέρα μου.

Νιώθω καλά, έχω πολλά χρόνια καλής μπάλας μπροστά μου και θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι δεν είμαι ευτυχισμένος».