Στη δέσμευση ότι στους πρώτους μήνες του 2014 θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών όλου του Δημοσίου, με έμφαση στα υπουργεία, και θα αποτυπωθεί η συνολική κατάσταση - που με την έως τώρα αξιολόγηση έχει ήδη μειώσει κατά 48% τα επιτελικά σημεία του κράτους - προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία).
Ο ίδιος μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων, ξεκαθαρίζοντας πως «αν από την αξιολόγηση προκύψει ότι υπάρχουν φορείς και οργανισμοί που δουλεύουν με περιττό προσωπικό και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τους υψηλούς προϋπολογισμούς τους, αυτό θα φύγει».
Κατά τη χθεσινή, τέταρτη ημέρα της συζήτησης του προϋπολογισμού (η συζήτηση ολοκληρώνεται με ψηφοφορία σήμερα στις 12 το βράδυ) υπήρξαν βουλευτές της κυβέρνησης που λειτούργησαν ως «ασπίδα προστασίας» στον υπουργό Οικονομικών. Ο Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισαν άδικες τις προσωπικές επιθέσεις στον κ. Στουρνάρα. Στον αντίποδα, ο επίσης γαλάζιος Μανούσος Βολουδάκης χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση του υπουργού περί της μη υπερφορολόγησης των Ελλήνων και επισήμανε την αναγκαιότητα της φορολογικής δικαιοσύνης. Πάντως ο κ. Στουρνάρας σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται είπε ότι ένας υπουργός Οικονομικών δεν πρέπει να
είναι ευχάριστος αλλά αποτελεσματικός.
ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ. «Αφού συζητάμε για τον προϋπολογισμό, ας κάνετε και έναν απολογισμό των ανθρώπινων απωλειών της πολιτικής σας, των θυμάτων των Μνημονίων», είπε από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τροπολογία για την απαγόρευση διενέργειας πλειστηριασμών εις βάρος των λαϊκών οικογενειών και μέτρα για την ουσιαστική ελάφρυνση των χρεών τους κατέθεσε χθες στη Βουλή το ΚΚΕ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από