Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τοκαφενείο της Βουλής όπου βρέθηκε την Παρασκευή νωρίς το βράδυ, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Θανάση Μπούρα και τον στενό του συνεργάτη Νίκο Τσιούτσια.

Μόλις εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργόςδημιουργήθηκε πηγαδάκι με αρκετούς βουλευτές.Μεταξύ αυτών, οι Γ. Κοντογεώργος, Ηλ. Βλαχογιάννης, Ελ. Μακρή, Φ. Πιπιλή, Γ. Κεφαλογιάννης, Θ. Λεονταρίδης, Δ. Χριστογιάννης και Θ. Σολδάτος.

Σύμφωνα με τους συνομιλητές του, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων θα δράσει πολλαπλασιαστικά για την ανάπτυξη και θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας».

Παράλληλα, τους μετέφερε ένα κλίμα αισιοδοξίας εν όψει της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται να αναφέρθηκε στο θέμα αυτό δηλώνοντας αισιόδοξος, λέγοντας μάλιστα στους παρισταμένους βουλευτές του ότι το κλίμα που συνάντησε στο εξωτερικό για τη χώρα μας είναι ιδιαίτερα θετικό.

Αναφέρθηκε όμως και σε άλλα ζητήματα όπως πρωτογενές πλεόνασμα, εκτιμώντας μάλιστα ότι θα είναι μεγαλύτερο από το υπολογιζόμενο, κάτι, που θα σημαίνει ότι θα είναι και μεγαλύτερο το ποσό εκείνο που θα κατευθυνθεί προς την ανακούφιση των ασθενέστερων, όπως είπε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.