Βίντεο με ορκωμοσίες νέων μελών σε γραφεία της Χρυσής Αυγής και εκπαιδεύσεις με όπλα παρουσία ακόμα και ενός βουλευτή του κόμματος περιλαμβάνονται στο πακέτο των νέων αποδεικτικών στοιχείων, που αποτελούν πλέον μέρος της δικογραφίας για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και όπως όλα δείχνουν δίνουν νέα ώθηση στη δικαστική έρευνα.

Το αποδεικτικό υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα στα σπίτια τεσσάρων βουλευτών –Ν. Μιχαλολιάκου, Ν. Μίχου, Ηλ. Κασιδιάρη και Γ. Γερμενή –έχει συμπεριληφθεί σε έναν σκληρό δίσκο υπολογιστή μεγάλης χωρητικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ορισμένα από τα επίμαχα αρχεία που μπήκαν στο μικροσκόπιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Ασφάλειας είχαν διαγραφεί από τους κατόχους τους, αλλά οι ειδικοί κατάφεραν να τα ανακτήσουν και να αντλήσουν πολύτιμο υλικό για τη συνέχεια της ανάκρισης που διενεργούν οι κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Υπό το βάρος των νέων δεδομένων, οι δύο ανακρίτριες, όπως είχαν δικονομική υποχρέωση, κάλεσαν χθες στο Εφετείο τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα, Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, οι οποίοι επρόκειτο να απολογηθούν σήμερα και τους έδωσαν νέα προθεσμία για τις 11 Ιανουαρίου 2014 προκειμένου οι ίδιοι και οι συνήγοροί τους να λάβουν γνώση για να οργανώσουν την υπεράσπισή τους.
Κατά την προσέλευση των κατηγορουμένων βουλευτών στο ανακριτικό γραφείο παρόντες στο Εφετείο ήταν και οι συνάδελφοί τους Κων. Μπαρμπαρούσης, Δημ. Κουκούτσης, Ηλ. Παναγιώταρος και Ηλ. Κασιδιάρης. Ο τελευταίος βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, αφού είπε χρόνια πολλά για την ονομαστική εορτή του Νίκου Μιχαλολιάκου, ευχήθηκε καλή λευτεριά στον άδικα προφυλακισμένο αρχηγό του κόμματός του.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά αργότερα με γραπτή δήλωσή του ο δικηγόρος τού εκ των κατηγορουμένων Στ. Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας, έσπευσε να διευκρινίσει ότι τον εντολέα του «δεν τον εκφράζουν οι προσωπικές απόψεις άλλων βουλευτών του κινήματος ούτε οι χαρακτηρισμοί που αφορούν τις δύο εφέτες-ανακρίτριες και την ελληνική Δικαιοσύνη». Η δήλωση αυτή θεωρείται ως ρήγμα στις σχέσεις Μπούκουρα – Κασιδιάρη.