Μετά από σχεδόν έναν χρόνο απουσίας το αμερικανικό περιοδικό Newsweekεπιστρέφει! Πρόκειται να κυκλοφορήσει και πάλι σε έντυπη μορφή στις αρχές του 2014, μετά από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο που είχε διακόψει την έντυπη έκδοσή του και εκδιδόταν αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή, όπως αναφέρουν σε χθεσινό δημοσίευμά τους οιNew York Times.

Ο διευθυντής του Newsweek Τζιμ Ιμπόκο δήλωσε πως το εβδομαδιαίο περιοδικό, το τελευταίο τυπωμένο τεύχος του οποίου είχε κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2012, έχει στόχο να γίνει «ένα περιοδικό για συνδρομητές, παρόμοιο με το Economist μάλλον, παρά με τον παραδοσιακό ανταγωνιστή του, το περιοδικό Time».

«Το θεωρούμε προϊόν πρώτης ποιότητας», δήλωσε ο Ιμπόκο, τον οποίο επικαλείται η νεοϋορκέζικη εφημερίδα, διευκρινίζοντας πως το περιοδικό θα επανακυκλοφορήσει σε χαρτί τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

Η επιστροφή του Newsweek στην έντυπη έκδοση αποτελεί ένα νέο επεισόδιο στα πέντε τελευταία ταραχώδη χρόνια του περιοδικού, το οποίο ιδρύθηκε το 1933 από έναν πρώην δημοσιογράφο του Time.

Στην αρχή της δεκαετίας του 1990 το περιοδικό αριθμούσε 3,3 εκατ. αναγνώστες. Όμως οι πωλήσεις μειώθηκαν σταθερά στις δύο επόμενες δεκαετίες και το 2010 έφτασε να έχει 1,5 εκατ. αναγνώστες.

Το Newsweek συγχωνεύθηκε το 2010 με τον ενημερωτικό ιστότοπο The Daily Beast, αφού την ίδια χρονιά είχε πωληθεί έναντι ενός δολαρίου από την Wasington Post στον καλιφορνέζο δισεκατομμυριούχο Σίντνεϊ Χάρμαν.

Μετά το θάνατο του δισεκατομμυριούχου Χάρμαν το 2011, η οικογένειά του απέσυρε τις συνεισφορές της στο Newsweek.

Στην ψηφιακή μορφή του, το περιοδικό πήρε το όνομα «Newsweek Global» και πωλήθηκε τον Αύγουστο στην εταιρεία IBT Media.