Συνεδριάζει σήμερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνων υπό την προεδρεία του αρχαιότερου Κοσμήτορα του Ιδρύματος για να συζητήσει το ερώτημα του υπουργείου Παιδειας, αν θα πρέπει να τεθεί σε αργία ο πρύτανης κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης μέχρι να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τα μέλη της Συγκλήτου θα στηρίξουν τον πρύτανη του Ιδρύματος, ενώ αναμένεται και η έκδοση σκληρής ανακοίνωσης.

Στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η διάλυση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: Κυβερνητικές πολιτικές, στόχοι και μέσα επιβολής τους» και ομιλητή μεταξύ άλλων τον κ. Πελεγρίνη.

Σήμερα συνεδριάζουν για μια ακόμη φορά και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ η πλειοψηφούσα παράταξη στο σύλλογό τους ζητάει να γίνει ψηφοφορία με κάλπη, με θέμα το άνοιγμα του Ιδρύματος ή όχι και τη συνέχιση του διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σήμερα συνεδριάζουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Πάντως, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του πανεπιστημίου Αθηνών σε ανακοίνωσή του διαβεβαίωσε ότι «κανένας συνάδελφος διοικητικός δεν παρεμποδίζει την είσοδο σε οποιοδήποτε χώρο του Πανεπιστημίου μας, συνεπώς μέλη ΔΕΠ και φοιτητές μπορούν ελεύθερα να προσέρχονται για τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα όσοι το επιθυμούν».

Την ίδια στιγμή η Ένωση των Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής (ΕΚΙΠΑ) κατέθεσε τη δική της πρόταση για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια ζητώντας να οριστεί προσωπικό ασφαλείας από τους απεργούς, ώστε να προχωρήσουν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών και να αποσταλούν οι κατάλογοι των φοιτητών στις Εκπαιδευτικές Διευθύνσεις της Σχολής και να δοθεί άμεση και ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους εργασίας όλων των μελών ΔΕΠ.