Tην πεποίθηση του ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα είναι έτοιμη να εκπέμψει πλήρως ενόψει της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ εκφράζει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής.

«Παρότι υπήρξε καθυστέρηση στο να ανοίξει η Αγία Παρασκευή και να επιστρέψει η δημόσια ραδιοτηλεόραση στο ραδιομέγαρο και αυτό κάποια στιγμή δημιούργησε ένα κλίμα ανησυχίας δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο τέλος», τονίζει ο κ. Καψής.

Ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ερωτηθείς και για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης για να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος δημόσιας τηλεόρασης για την ενημέρωση της περιφέρειας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «η απόφαση του ΔΣ και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ είναι να υπάρξει μία ξεχωριστή Γενική Διεύθυνση στη Θεσσαλονίκη.

»Νομίζω πως αυτό δείχνει ότι το ένα από τα δύο κανάλια που θα διαθέτει η δημόσια τηλεόραση θα έχει ισχυρό περιφερειακό χαρακτήρα και θα παράγει πρόγραμμα από την περιφέρεια και από τη Θεσσαλονίκη».