Προκατακρική εξέταση για την μελέτη οικοδόμησης της περιοχής του Αστέρα Βουλιαγμένης και του Μικρού Καβουριού, ενόψει της αποκρατικοποίησής του διενεργεί ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Η έρευνα του κ . Δραγάτση ξεκινά άμεσα με την εξέταση του πρωτου μάρτυρα Νίκου Γαλανού, η μηνυτήρια αναφορά του οποίου που κατατέθηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς ήταν η αφορμή για την παρέμβαση.

Ο Νίκος Γαλανός, είναι περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, και με την αναφορά καταγγέλει συγκεκριμένες πράξεις, που οδηγουν – κατά την άποψή του – σε «ξεπούλημα» του φιλέτου.

Στην αναφορά του, ο κ. Γαλανός καταγγέλλει συγκεκριμένες πράξεις που οδηγούν σύμφωνα με την άποψή του, σε ξεπούλημα του φιλέτου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την σύρραξη στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής όπου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν στα χέρια με τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό με αφορμή την συζήτηση για την περιβαλλοντική μελέτη για το συγκεκριμένο έργο.

Η έρευνα θα στραφεί προς το ΤΑIΠΕΔ και την Εθνική Τράπεζα, καθώς σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, οι όροι διακήρυξης για τον διαγωνισμό παραχώρησης δίνουν τη δυνατότητα στον νέο ιδιοκτήτη να αξιοποιήσει χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα της έκτασης για την ανέγερση κατοικιών.