«Ταλιμπάν και μουτζαχεντίν» χαρακτήρισε τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, απαντώντας στις απειλές του ιερέα για αφορισμό όσων βουλευτών ψηφίσουν την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απείλησε την Τετάρτη με αφορισμό «όσους βουλευτές ψηφίσουν αυτή την επαίσχυντο και επονείδιστο ύβρι», προσθέτοντας ότι η τροπολογία «θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στη χώρα μας την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας».

«Πρέπει να ρίξει τους τόνους και να αλλάξει θέση όπως έκανε και με το θέμα της Χρυσής Αυγής, όπου έκανε μηνύσεις μαζί με τουςχρυσαυγίτες βουλευτές για τη θεατρική παράσταση στο Βοτανικό (Corpus Christi), ενώ στη συνέχεια έκανε πίσω και κατήγγειλε τη Χρυσή Αυγή» τόνισε ο Δημήτρης Καρύδης.

Επισήμανε επίσης ότι η ΝΔ υπαναχώρησε στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης και ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει την τροπολογία υπέρ της επέκτασης του συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια εντός της ημέρας.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στο facebook ο Δημήτρης Καρύδης είχε χαρακτηρίσει «μουλάδες» τους βουλευτές της ΝΔ που υπαναχώρησαν στο θέμα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης.

«Διαβάζω ότι το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια δεν πρόκειται να έρθει διότι οι βουλευτές της ΝΔ φοβούνται αντιδράσεις. Εγώ ξεκαθαρίζω ότι δεν μ’ενδιαφέρει ουδόλως η στάση των μουλάδων της ΝΔ. Τον λόγο έχει το ΠΑΣΟΚ και τώρα του δίνεται μια καλή ευκαιρία να αποδείξει αν πράγματι μετέχει σε αυτή την κυβέρνηση με ιδεολογική συγκρότηση και αυτονομία ή αν είναι εξάρτημα της ΝΔ. Θα περιμένω να δω πως θα χειριστεί το θέμα αυτό και εξ αυτού θα προκύψουν χρησιμότατα συμπεράσματα», ανέφερε στο facebook ο Καρύδης.

Στο μεταξύ, τo τελικό κείμενο της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη Ελλάδα σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, αναμένει για να πάρει θέση ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου όπως δήλωσε την Πέμπτη.