Θαυμαστής του Κώστα Μήτρογλου δηλώνει ο Αρσέν Βενγκέρ, τονίζοντας ότι ο επιθετικός του Ολυμπιακού θα πρέπει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό και σε μια από τις ομάδες «πρώτης ταχύτητας».

Ο αλσατός τεχνικός της Αρσεναλ, μιλώντας στη γαλλική έκδοση του Eurosport, τόνισε ότι παρακολουθεί την εξέλιξη του διεθνή έλληνα φορ, τον οποίο χαρακτήρισε «πραγματικό εκτελεστή», τονίζοντας πως με τις επιδόσεις του έχει κάνει όλες τις καλές ομάδες της Γηραιάς ηπείρου να βρίσκονται σε επιφυλακή για την απόκτησή του.

«Καθώς το ελληνικό πρωτάθλημα δεν βρίσκεται στο προσκήνιο, δεν γίνεται πολλή συζήτηση για τον Μήτρογλου. Δεν τον είχαμε ανακαλύψει μέχρι να παίξει διεθνείς αγώνες. Στην Άρσεναλ, τον γνωρίζουμε καλά από τα παιχνίδια που έχουμε δώσει με τον Ολυμπιακό στο Champions League.

Είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν γιατί είναι ένα παιδί που έχει και τα σωματικά προσόντα, αλλά και την αίσθηση να τελειώνει τις φάσεις. Αυτό το είδαμε ακόμα μία φορά με το γκολ που έβαλε με την Ελλάδα στη Ρουμανία εκτός έδρας. Είναι ένας αληθινός εκτελεστής», δήλωσε αρχικά ο Βενγκέρ, ο οποίος στη συνέχεια υπογράμμισε, έπειτα από σχετική ερώτηση, πως ο Έλληνας επιθετικός του Ολυμπιακού πρέπει να δοκιμάσει την τύχη του σε άλλη ομάδα προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να αντεπεξέλθει στο κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο της Ευρώπης.

«Θα έπρεπε να δοκιμαστεί σε ένα πιο υψηλό επίπεδο προκειμένου να γνωρίζει αν είναι πράγματι τόσο ικανός. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα είναι σε επιφυλακή. Όταν βλέπεις τα στατιστικά του, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις».