Ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ματς του Ολυμπιακού με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή Ανδρέας Σάμαρης αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε στον φυσικοθεραπευτή Παναγιώτη Μαρινάκη, ευχαρίστησε τον Μίτσελ και δήλωσε υπερήφανος που βρίσκεται στον Ολυμπιακό.

«Αναμφίβολα η αυτοπεποίθηση που μου δίνει η εμπιστοσύνη του κόουτς είναι πολύ σημαντική. Οφείλω πολλά στον προπονητή μου και τον ευχαριστώ δημόσια. Είναι σημαντικό κεφάλαιο στην πορεία μου », τόνισε ο Σάμαρης.

Ο 24χρονος διεθνής μέσος αναφέρθηκε στη βοήθεια που έχει από τον προπονητή του: «Με έχει βοηθήσει στην τακτική και στο πώς θα κινούμαι στο γήπεδο. Σιγά σιγά όταν ένας παίκτης απολαμβάνει τέτοιας εμπιστοσύνης δίνει τον καλό του εαυτό. Εχω να δώσω ακόμα πολλά. Είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και αποτελώ μέλος της πορείας του αλλά και στην εθνική και που ήμουν στους πανηγυρισμούς για την πρόκριση στο Μουντιάλ».

Ο Σάμαρης ζει το δικό του όνειρο.

«Σίγουρα όλα έγιναν πολύ γρήγορα για μένα. Από εκεί και πέρα έχω βρει μία ομάδα που έχει υψηλούς στόχους και αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα οι παραστάσεις που έχω είναι πολύ ευχάριστες. Πράγματα που έβλεπα πέρυσι στην τηλεόραση τα ζω τώρα από μέσα», υποστήριξε ο μέσος του Ολυμπιακού.

Αναφερόμενος στο γκολ που σημείωσε με χτύπημα φάουλ, ο Σάμαρης είπε: «Εκτίμησα πως με μία σέντρα ή πάσα δεν θα είχα καλό αποτέλεσμα. Επέλεξα να σουτάρω. Μετά το γκολ που έβαλα πήγα και το αφιέρωσα στον φυσικοθεραπευτή της ομάδας, Παναγιώτη Μαρινάκη. Είχαμε κάνει μία κουβέντα στην προπόνηση και του είπα πως θα πετύχω γκολ. Με πίστεψε και γι’ αυτό γύρισα και του μίλησα. Σίγουρα είναι θέμα ψυχολογίας. Στον Ολυμπιακό έχεις περισσότερες ευθύνες. Γίνεσαι πιο υπεύθυνος, πιο πειθαρχημένος και πιο συγκεντρωμένος. Αυτό σε κάνει να μαζεύεις το παιχνίδι σου και να γίνεσαι πιο σοβαρός. Έτσι έχει προσαρμοστεί το παιχνίδι μου».

Ο Σάμαρης επισήμανε ακόμα:

Για τις δύο ασίστ που έδωσε: «Στην φάση του πρώτου γκολ ξέρω πως ο Κώστας(Μανωλάς) κυνηγάει τα στημένα. Προσπάθησα να σημαδέψω ή αυτόν ή τον Αβραάμ. Ήταν δύσκολο για τον Αβραάμ να φτάσει η μπάλα σε αυτόν. Έτσι πήγα στην επιλογή του Κώστα. Για την φάση του Σαβιόλα ήταν ένα-δύο. Δεν μου αρέσει να πω κάτι για την πάσα. Η κίνηση του Σαβιόλα ήταν εκείνη που με έκανε να λειτουργήσω και να δώσω την πάσα».

Για το Τσάμπιονς Λιγκ και την αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν:«Σίγουρα έχουμε πιθανότητες για την πρώτη θέση. Είναι 11 εναντίον 11. Έτσι έπρεπε να το δούμε. Όχι με τα εκατομμύρια και τα ονόματα της Παρί. Σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε την πρωταθλήτρια Γαλλίας. Στο πρώτο ματς την κοιτάξαμε στα μάτια στα πρώτα 60 λεπτά. Μετά από λάθη και στημένα ηττηθήκαμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε αποτέλεσμα».

Για την εθνική ομάδα: «Θα περιμένουμε την κλήρωση τον Δεκέμβριο. Να δούμε τι ομάδες θα έχουμε στον όμιλο μας. Είμαι αισιόδοξος πως θα περάσουμε στη φάση των 16. Εύχομαι να συνεχίσω να αγωνίζομαι με την φανέλα του Ολυμπιακού και να είμαι στα γήπεδα του Mουντιμε την Ελλάδα».

Ο Μίτσελ

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Μίτσελ Γκονζάλεθ δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για τη νέα επιτυχία της ομάδας του και αναφέρθηκε στον Μήτρογλου: «Εγώ προτιμώ να σημειώνουμε τέσσερα γκολ και να είναι και ο Μήτρογλου μαζί μας. Μέχρι στιγμής τον θέλουμε και τον αγαπάμε γιατί έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη μας».

Ο ισπανός τεχνικός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόδοση του β΄ ημιχρόνου: «Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και από το γεγονός ότι μετά από μία δύσκολη εβδομάδα που είχαμε κάνει πριν από 15 μέρες καταφέραμε και συνεχίσαμε με νίκη. Μεσολάβησε και η διακοπή του πρωταθλήματος και θα μπορούσε να μας αποσπάσει την προσοχή. Αυτό συνέβη μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν ανώτεροι».

_ Ήταν δύσκολο να πείσετε τους παίκτες σας ότι πριν από το ματς με την Παρί, υπήρχε και ο Πανθρακικός;

«Όχι. Είναι υποχρέωσή μας να σκεφτόμαστε κάθε ματς ξεχωριστά. Πρέπει να έχουμε όλοι επίγνωση ότι θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στις προπονήσεις και σε κάθε παιχνίδι όπου υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Εμείς έχουμε πρόθεση να είμαστε πάντα όπως στο δεύτερο μέρος και όχι στο πρώτο όπου μας έλειπε η συγκέντρωση και η κατοχή της μπάλας που είναι σημαντικό στοιχείο της ομάδας μας. Είναι αλήθεια πώς μας δημιούργησε κάποιες δυσκολίες η αντίπαλη ομάδα, αλλά εμείς θέλουμε να είμαστε στο μάξιμουμ πάντοτε, ειδικά όταν ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς, όπως είναι αυτό με την Παρί».

_Πώς είδατε τον Πανθρακικό; «Είναι μία ομάδα που ίσως να ήταν υπερβολική η ήττα. Στο πρώτο ημίχρονο μας δημιούργησε δυσκολίες, όμως, στο δεύτερο 45λεπτο έπεσε αρκετά το ηθικό τους. Είναι μία ομάδα που είναι καλά δουλεμένη. Έχει προπονηθεί πολύ καλά. Καμιά φορά η ποιότητα στις ομάδες φαίνεται στα αποτελέσματα, αλλά ο Πανθρακικός μου αρέσει σαν ομάδα».

_Πώς σχολιάζετε την επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην ενδεκάδα;

«Ποτέ δεν αμφιβάλλαμε για τον Αβραάμ, ήμασταν σίγουροι ότι μπορούμε να στηριχθούμε πάνω του και περιμένουμε και ανυπομονούμε για το πότε θα είναι 100% έτοιμος. Τον θέλουμε για να μας βοηθήσει περισσότερο και να αυξηθεί ο συναγωνισμός στη συγκεκριμένη θέση».

Ο Παπάζογλου

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού Τάσος Παπάζογλου τόνισε: «Τα παιχνίδια αυτά κρύβουν παγίδες. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο ρόστερ. Ξεκουράστηκαν κάποιοι διεθνείς, εμείς ήρθαμε για τη νίκη και τα καταφέραμε. Υπάρχουν δύο και τρεις ισάξιοι ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση και μπορεί ο προπονητής να κάνει ροτέσιον. Ο καθένας που μπαίνει στην ενδεκάδα δεν εμφανίζονται κενά στην ομάδα».

Για τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Παπάζογλου δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως έχει φτιαχτεί για τα δύσκολα και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε».

Ο Μάντζιος

Ο τεχνικός του Πανθρακικού Ακης Μάντζιος τόνισε το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα: «Πρώτα απ’ όλα να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο Τσάμιονς Λιγκ. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη ομάδα, την καλύτερη με διαφορά στο πρωτάθλημα. Κάναμε μια αξιόλογη προσπάθεια και παρά τις πολλές απουσίες, κοιτάξαμε τον Ολυμπιακό στα μάτια. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε μέσα σε πέντε λεπτά ένα σπάνιο γκολ κι άλλο ένα από στημένη φάση κι εκεί τελείωσε το ματς. Σε ότι αφορά την τακτική μας ήμασταν πολύ καλά στημένοι. Δεν επιτρέψαμε στον Ολυμπιακό να κάνει πολλές ευκαιρίες. Ευχαριστούμε τον κόσμο για το χειροκρότημα και πρέπει να οργανωθούμε για τη δύσκολη συνέχεια. Το 1-4 είναι μαγική εικόνα. Επαναλαμβάνω πως ήμασταν μέσα στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά όταν δέχεσαι δύο γκολ νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, ένα από λάθος και ένα από στημένη φάση, τότε είναι δύσκολο να διαχειριστείς τη συνέχεια».

Αναφερόμενος στον Τριανταφύλλου, ο Μάντζιος υποστήριξε: «Ήταν στην ουσία η πρώτη του συμμετοχή. Είμαι ευχαριστημένος. Το παιδί προσπάθησε κι έδωσε ό,τι μπορούσε. Δεν έχω παράπονο από κανέναν παίκτη. Όλοι τους έκαναν καλή προσπάθεια».

Ο κόουτς του Πανθρακικού μίλησε για τις πολλές κάρτες που δέχεται η ομάδα του : «Μας απασχολεί, αλλά αν δείτε από τις έξι κάρτες ελάχιστες ήταν δίκαιες. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Σίγουρα όταν παίρνεις κάρτες για δυνατό παιχνίδι το αποδέχεσαι, αλλά με εξαίρεση την κάρτα του Ζεκίνια, όλες οι άλλες ήταν τραβηγμένες».