Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου.Αρβανιτόπουλου με τον πρύτανη του ΕΜΠ Σίμο Σιμόπουλο για το ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων.

Σε δηλώσεις του μετά το ραντεβού με τον υπουργό, ο κ.Σιμόπουλος τόνισε ότι η συνάντηση ήταν «σύντομη αλλά περιεκτική» και έγινε την ώρα που ήδη λειτουργούν τρεις σχολές του ΕΜΠ.

Αυτά που άκουσα θα τα μεταφέρω στα αρμόδια όργανα και θα γίνουν εκτιμήσεις για το πως θα προχωρήσει η κατάσταση, είπε.

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Γάτσιο και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργο Παναγιωτάκη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Παιδείας πραγματοποιεί ξεχωριστά ραντεβού με τους πρυτάνεις, μετά τη ματαίωση της διευρυμένης σύσκεψης με τη συμμετοχή διοικητικών υπαλλήλων και πρυτάνεων, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Παρασκευή.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείου Παιδείας, ο υπουργός θα έχει συναντήσεις με πρυτάνεις σήμερα, αύριο και την ερχόμενη Τετάρτη, έπειτα από την πρόσκληση σε διάλογο που απηύθυνε χθες προς τους πρυτάνεις των Ιδρυμάτων, που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα, προκειμένου, όπως τονίζεται «η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμει στη διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης, που πρέπει να ακολουθήσουν».

Αύριο, Σάββατο, στις 11 το πρωί, θα συναντηθεί με τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη και στη συνέχεια με τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο, του Πανεπιστημίου Κρήτης Ευριπίδη Στεφάνου και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Μεσσήνη.

Επίσης, αύριο, ο κ. Αρβανιτόπουλος, θα συναντηθεί με τους προέδρους των συλλόγων των διοικητικών υπαλλήλων Ιδρυμάτων, που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.