Ο Ολυμπιακός μπορεί στο πρόσωπο του Ρομπέρτο να βρει τον γκολκίπερ της δεκαετίας! Η διοίκηση της ΠΑΕ θα κάνει ενέργειες προκειμένου να αποκτήσει τα δικαιώματα του 27χρονου Ισπανού από την Ατλέτικο Μαδρίτης, το ερώτημα όμως είναι τι θα κάνουν οι Ροχιμπλάνκος. Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο δεν μπόρεσε να καθιερωθεί βασικός στον ισπανικό σύλλογο και έχει δοθεί δανεικός σε Χιμνάστικ, Σαραγόσα και Ολυμπιακό.

Ο ισπανός γίγαντας θα επιστρέψει στη Μαδρίτη μόνο στην περίπτωση που προορίζεται βασικός κάτω από τα δοκάρια της Ατλέτικο. Το είπε ο ίδιος σε ισπανικά ΜΜΕ και μίλησε για την παρουσία του στον Ολυμπιακό. «Είμαι πολύ καλά στον Ολυμπιακό, είμαι ενθουσιασμένος για την πορεία της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον», σχολίασε ο Ρομπέρτο. Ο Μίτσελ θα εισηγηθεί την παραμονή του συμπατριώτη του στον Ολυμπιακό και ο χρόνος θα δείξει αν και οι δύο θα βρίσκονται και τη νέα περίοδο στον Πειραιά. Πάντως οι Πορτογάλοι δεν πίστευαν στα μάτια τους μ’ αυτά που έκανε ο Ρομπέρτο προχθές στο Γ. Καραϊσκάκης. Ο τεχνικός της Μπενφίκα Ζόρζε Ζεσούς δεν θέλησε να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος εκτίμηση με την αποχώρηση του ισπανού πορτιέρο από την Μπενφίκα (αγωνίστηκε την περίοδο 2010-2011). Ο πορτογάλος τεχνικός παραδέχτηκε ότι ο Ρομπέρτο με τις αποκρούσεις του στέρησε από την ομάδα του έξι γκολ!

Το αποτέλεσμα μετράει όμως. Και ο Ολυμπιακός με τη νίκη με 1-0 (έφτασε τους 7 βαθμούς) θα βάλει στο ταμείο του ένα εκατ. ευρώ –το μπόνους της UEFA για τη νίκη –και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στο κλαμπ των 16 καλύτερων ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ!

ΥΜΝΟΙ. Ο διεθνής Τύπος έχει σημείο αναφοράς τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού: «Ο Ρομπέρτο γελάει τελευταίος. Η μεγάλη γιορτή του ισπανού τερματοφύλακα ο οποίος δεν έκρυψε τα συναισθήματα του μετά το τέλος του αγώνα με την Μπενφίκα», σημείωσε η «Ο’Τζόγο».

Η «Ρέκορντ» έγραψε: «Το έγκλημα των χαμένων γκολ. Ο Ρομπέρτο έβγαλε τα πάντα».

Η «Ας» υπογράμμισε: «Ο Ρομπέρτο κέρδισε την Μπενφίκα. Επίδειξη από τον ισπανό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, που έσωσε την νίκη της ομάδας του απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ ανώτερο. Ο Μανωλάς έβαλε το γκολ της νίκης».