Ο ευρωπαϊκός Τύπος υποκλίνεται στον Ρομπέρτο! Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε την τιμητική του ύστερα από την φανταστική απόδοση του είχε στο ματς με την Μπενφίκα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η πορτογαλική O Jogo στην έντυπη έκδοση της έχει τίτλο: «Ο Ρομπέρτο γελάει τελευταίος» και στην ηλεκτρονική της έκδοση στέκεται πολύ στην παρουσία του Ισπανού και μεταξύ άλλων γράφει: « Με το 4-3-3 η Μπενφίκα έδειξε τελικά ότι με το σωστό ανταγωνιστικό στιλ μπορεί να νικήσει. Η τραγωδία είναι ότι στο τέρμα του Ολυμπιακού ήταν ένας Ισπανός που ήθελε να τα καθαρίσει όλα και να αναδειχτεί σε Ιησούς του Τσάμπιονς Λιγκ».

Εξάλλου υπάρχει ξεχωριστό αφιέρωμα με φωτογραφίες του Ρομπέρτο στην O Jogo με τίτλο: «Η μεγάλη γιορτή του Ρομπέρτο. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν έκρυψε τα συναισθήματα του μετά το τέλος του αγώνα με την Μπενφίκα».

Η Record σημείωσε: «Το έγκλημα των χαμένων γκολ.Τώρα φαίνεται πως μόνα στα όνειρα μπορεί η Μπενφίκα να είναι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι αλήθεια ότι θαύματα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο, αλλά όπως έχουν τα πράγματα δύσκολα μπορεί να το πιστέψει κανείς. Ο Ρομπέρτο, χθες έβγαλε τα πάντα».

Η As επιβράβευσε την προσπάθεια του ισπανού τερματοφύλακα: «Ο Ρομπέρτο κέρδισε την Μπενφίκα. Επίδειξη από τον ισπανό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, που έσωσε την νίκη της ομάδας του απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ ανώτερο. Ο Μανωλάς έβαλε το γκολ της νίκης».

Η γαλλική L Equipe υπογράμμισε: «Με την βοήθεια μιας συμπαγής άμυνας και ενός τρομερού Ρομπέρτο, ο Ολυμπιακός είχε αυτό που χρειαζόταν. Τρομερή αναποτελεσματικότητα από την Μπενφίκα που έχασε τις ευκαιρίες της»

Η ισπανική Marca τόνισε: «Με τον Ρομπέρτο και τον Μανωλά ο Ολυμπιακός πλησιάζει τα νοκ-άουτ».

Η El Mundo Deportivo έγραψε: «Ο Ρομπέρτο και ο Μανωλάς πάνε τον Ολυμπιακό του Μίτσελ στην 16άδα».

Ο Μίτσελ ετοιμάζει αλλαγές στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης. Οι Βάις, Κάμπελ προορίζονται στο βασικό σχήμα. Ο Ολυμπιακός έχει διαθέσει 8.000 εισιτήρια για το ματς με τον Δικέφαλο του βορρά. Η πώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται από τα εκδοτήρια του φαληρικού γηπέδου(10.00).

***Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου παρά την ήττα με σκορ 1-0 από την αντίστοιχη ομάδα της Μπενφίκα την Τετάρτη στο Γ. Καραϊσκάκης για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων.

Οι παίκτες του Μπερντ Στορκ έβγαλαν αρετές στον αγωνιστικό χώρο, όμως το γκολ του Γκέδες στο 70΄ έδωσε τη νίκη στους Πορτογάλους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στρέζος, Γκούτσιος (46′ Καναβέτας), Σωτηράκος, Βλάχος, Λάτσι, Μακροστέργιος, Παπασάββας, Νασιακόπουλος (78′ Γαρεφαλάκης), Σιώπης, Πασαλίδης (68′ Ιγνατίδης), Γιάνκοβιτς.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Φερέιρα, Αλφαϊάτ, Νούνες, Λίμα (90’+ Καρβάλιο), Ρεμπόσο, Κόστα, Μπαλντέ (90′ Νασιμέντο), Γκούτσο, Γκέδες, Ρόσα, Σάντος (83′ Περέιρα).