«Ο τερματοφύλακάς μας ήταν απόψε μεγαλείο! Ηταν απίστευτος και του χρωστάμε τη νίκη. Στο τέλος του αγώνα μπήκα στο γήπεδο και τον αγκάλιασα γιατί ήξερα ότι υπέφερε. Ηταν όμως μια ρεβάνς για την εποχή που ήταν τερματοφύλακας εκεί και απέδειξε ότι είναι πολύ καλός. Τον ευχαρίστησα και του είπα ότι τον καλώ σπίτι μου για να του κάνω το τραπέζι» είπε ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού για τον συμπατριώτη του ο οποίος μόλις τελείωσε ο αγώνας δέχτηκε τις αγκαλιές όλων των συμπαικτών του και του προπονητή του, ενώ ο ίδιος πήγε προς την πλευρά των πορτογάλων φωτορεπόρτερ και τους έδειξε το νούμερο της φανέλας του! Ενώ απευθυνόμενος προς τους πορτογάλους δημοσιογράφους είπε: «Να δω τώρα τι θα γράψετε για μένα». Προφανώς ήταν κίνηση-απάντηση για τη σκληρή κριτική που δέχτηκε στο πρώτο παιχνίδι με τη Μπενφίκα στο ΝταΛουζ.

Πάντως ο ισπανός τερματοφύλακας παραδέχτηκε λίγο αργότερα ότι δεν ήταν θέμα εκδίκησης η μεγάλη εμφάνιση που πραγματοποίησε, απλά έκανε σωστά τη δουλειά του: «Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν άσχημες και καλές βραδιές. Ο Τύπος μπορεί να λέει ότι θέλει, εμάς σαν επαγγελματίες πρέπει να μη μας αγγίζουν αυτά. Αυτή η νίκη είναι βραβείο και δώρο για όλη την δουλειά που κάνει η ομάδα» και πρόσθεσε: «Ηταν μία βραδιά Τσάμπιονς Λιγκ, μία μεγάλη βραδιά! Και σε τέτοιες βραδιές, αυτά συμβαίνουν. Εγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, που ευχαριστήθηκε όποιος το είδε και ειδικά οι δικοί μας φίλαθλοι, που στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη».

«Ρομπέρτο αλάνι, για πάντα στο λιμάνι»

Οσο για το σύνθημα: «Ρομπέρτο αλάνι, για πάντα στο λιμάνι», που τραγουδούσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, ο 27χρονος κίπερ σχολίασε: «Κατάλαβα πως οι φίλοι της ομάδας μου έλεγαν κάτι για μένα, αλλά δεν ήξερα τι ήταν αυτό. Ο,τι καλύτερο είναι η αναγνώριση των φιλάθλων, χαίρομαι για αυτό που έζησα. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον, τώρα θέλω να είμαι γερός και να δουλεύω για να βοηθώ την ομάδα. Αν στο τέλος της χρονιάς οι συνθήκες είναι ανάλογες, θα το δούμε τότε» κατέληξε ο ισπανός τερματοφύλακας, το εγκώμιο του οποίου έπλεξε ο Μίτσελ που τον θέλει μόνιμα στην ομάδα (καθώς είναι δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης).

«Οταν τελειώσει η σεζόν θα δούμε τι θα γίνει με τον Ρομπέρτο που είναι δανεικός. Μακάρι να μείνει και θα το ήθελα πολύ. Δεν έχω δει ακόμα τον πρόεδρο για να κάνω εισήγηση, αλλά ίσως για μένα θα ήταν καλύτερο να ζητήσει ο Ρομπέρτο να μείνει ο προπονητής» είπε χαμογελώντας ο Ισπανός τεχνικός που γενικά έσταζε μέλι για τον συμπατριώτη του τερματοφύλακα.

«Δεν ξέρω αν είναι παραπάνω από άγιος, ο Ρομπέρτο, αλλά σίγουρα είναι ένας εξαιρετικός γκολκίπερ».Ομως δεν ήταν μόνο ο τεχνικός του Ολυμπιακού εντυπωσιασμένος από τον Ρομπέρτο. Ο πορτογάλος τεχνικός της Μπενφίκα Ζόρζε Ζεσούς συνεργάστηκε για ένα χρόνο (2010-11) με τον ισπανό τερματοφύλακα στο Ντα Λούζ και τον είχε απορρίψει!

Με τα λόγια του όμως στη συνέντευξη Τύπου, παραδέχτηκε εμμέσως το λάθος του: «Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω τερματοφύλακα να τα πιάνει όλα. Εχει κάνει σίγουρα την καλύτερή του εμφάνιση. Εδειξε τη μεγάλη του αξία με τις απίστευτες αποκρούσεις του».

«Εχουμε προβάδισμα για την πρόκριση»

Οσον αφορά για τις πιθανότητες πρόκρισης, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μίτσελ ήταν συγκρατημένος: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και είμαστε κοντά αλλά μένουν άλλα δύο παιχνίδια. Μας λείπει ακόμα μια νίκη. Πρέπει να την πετύχουμε και να μην συμβιβαστούμε με αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Σήμερα είχαμε τύχη, αλλά δείτε πως δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε τόσο με την Παρί Σεν Ζερμέν όσο και με την Μπενφίκα στην Πορτογαλία. Γι αυτό θεωρώ ότι το αποτέλεσμα απόψε είναι δίκαιο, απλά για να φτάσουμε πιο μακριά θα πρέπει να παίξουμε με διαφορετικό τρόπο» τόνισε ο ισπανός τεχνικός, που δεν έμεινε ικανοποιημένος από αρκετά πράγματα.

«Αμυνθήκαμε πολύ κοντά στην εστία μας γιατί χάσαμε το καλύτερό μας στοιχείο που είναι η κατοχή της μπάλας. Θέλαμε να πιέσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Κουραστήκαμε περισσότερο γιατί κυνηγούσαμε και τρέχαμε πίσω από τον αντίπαλο. Ομως δεν θέλω να δικαιολογηθώ άλλο, έχουμε επτά βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια, πιστεύω απόλυτα δίκαια στο σύνολο.

Με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν η ίδια εικόνα, αφού είχαμε εμείς σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού την κατοχή και παράλληλα είχαμε υπομονή και χάσαμε ευκαιρίες. Αντίθετα το παιχνίδι μας απόψε δεν με ικανοποίησε».Μιλώντας για την αναγκαστική απουσία του Βάις, ο ισπανός προπονητής τόνισε: «Είχε πρόβλημα φυσικής κατάστασης και το πρωί μου είπε ότι δεν νιώθει έτοιμος. Εμπιστεύομαι πάντα τους παίκτες μου και γι αυτό τον άφησα εκτός. Πάντως πολλοί από τους παίκτες μας δεν κάνανε αυτά που θέλαμε και εμπιστεύτηκα παίκτες που δεν ανταποκρίθηκαν στο παιχνίδι. Αυτό που τους ζητάω πάντα είναι να παλεύουν κάτι που δεν έκαναν απόψε».

Ζόρζε Ζέσους: Δεν μετανιώνω που τον έδιωξα

Απογοητευμένος από την εξέλιξη του αγώνα, παρουσιάστηκε φυσικά ο τεχνικός της Μπενφίκα Ζόρζε Ζέσους. «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πλέον είναι πολύ πιο δύσκολο να περάσουμε στην επόμενη φάση. Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι εφέτος, είχαμε τουλάχιστον 6-7 κλασσικές ευκαιρίες και χάσαμε καθαρά επειδή ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του» τόνισε ο πορτογάλος τεχνικός που πάντως δεν μετάνιωσε που έδιωξε τον Ρομπέρτο!

«Δεν μετανιώνω για την απόφασή μου. Εκανε πολλά λάθη τότε, όπως φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι. Ομως απόψε μου έδειξε ότι είναι ένας καλός τερματοφύλακας και ουσιαστικά ήταν μια απάντησή του προς εμένα. Επίσης αποδείξαμε ότι η Μπενφίκα βγάζει πολύ καλούς παίκτες και τερματοφύλακες» πρόσθεσε ο τεχνικός των «Αετών» που δεν πίστευε στα μάτια του με αυτά που έκανε ο ισπανός τερματοφύλακας.

«Στη Λισσαβόνα λόγω των καιρικών συνθηκών παίχθηκε μόνο 45 λεπτά ουσιαστικό ποδόσφαιρο, αλλά δίκαια το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο. Εδώ όμως έπρεπε να νικήσουμε με πολλά γκολ. Να φανταστείτε ότι ο Ολυμπιακός σε δύο παιχνίδια εναντίον μας εκτέλεσε μόλις δύο κόρνερ και στο ένα πέτυχε γκολ ενώ είχε μόλις μια ευκαιρία στο τέλος με τον Σαλίνο. Εμείς δεν αλλάξαμε τίποτε στο παιχνίδι μας, απλά βγαίνει η δουλειά που κάνουμε τον τελευταίο καιρό στις προπονήσεις».

Ο Αντρέας Σάμαρης παραδέχτηκε πως η ομάδα δεν έπαιξε καλά αλλά: «Είχαμε έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα. Δεν μπορέσαμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλαμε αλλά βγάλαμε πάθος και ένταση κυρίως στην άμυνα. Δεν έχω αντιληφθεί το μέγεθος όλων αυτών που ζω εφέτος στον Ολυμπιακό και είναι καλύτερα γιατί θα μου πρόσθεταν έξτρα πίεση».

** Σε περίπτωση νίκης στο κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ, οι ερυθρόλευκοι θα εισπράξουν έξτρα πριμ όπως έχει υποσχεθεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης για τη τριάδα των αγώνων με Παναθηναϊκό, Μπενφίκα και ΠΑΟΚ.

** Χορός… κατασκόπων στο Γ. Καραϊσκάκης!

Εκπρόσωποι των Λίβερπουλ, Γιουβέντους, Ντόρτμουντ, Βέρντερ, Μαρσέιγ, Βερόν και Χάλ παρακολούθησαν το ματς και κράτησαν σημειώσεις, κυρίως για τους Κώστα Μήτρογλου , Κώστα Μανωλά και Αντρέα Σάμαρη.

** Στο όριο καρτών βρίσκεται ο Γιάννης Μανιάτης ο οποίος έχει συμπληρώσει δύο κίτρινες.