Με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι, η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-1 τη Μίλαν στην 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του «Τάτα» Μαρτίνο έφτασε τους 10 βαθμούς στον 8ο όμιλο και εξασφάλισε την πρόκριση της στην επόμενη φάση.

Το ίδιο ισχύει επίσης για την Ατλέτικο Μαδρίτης (νίκησε 4-0 την Αούστρια Βιέννης) και την Τσέλσι (επικράτησε 3-0 της Σάλκε).

Η Αρσεναλ πήρε ρεβάνς από τη Ντόρτμουντ για την ήττα στο Λονδίνο, αφού με γκολ του Ράμσεϊ έφυγε νικήτρια από τη Βεστφαλία (1-0).

Αναλυτικά οι αγώνες:

5ος όμιλος

Βασιλεία-Στεάουα 1-1. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ορεξάτοι στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ στο 16’ με γκολ του Πιοβοκάρι. Η Βασιλεία πίεσε για να ισοφαρίσει και το κατάφερε με τον Τζιοβάνι Σίο στο 90’.

Τσέλσι-Σάλκε 3-0. Στο 31’, από λάθος του τερματοφύλακα της Σάλκε, Χίλντεμπραντ, ο Ετο άνοιξε το σκορ για την Τσέλσι. Στο 54’ ο ίδιος παίκτης από ασιστ του Γουίλιαν πέτυχε το 2-0. Στο 83’ ο Ντεμπά Μπα από εξαιρετική πάσα του Λάμπαρντ πέτυχε το 3-0.

Βαθμολογία: Τσέλσι 9, Σάλκε 6, Βασιλεία 5, Στεάουα 2.

6ος όμιλος:

Ντόρτμουντ-Αρσεναλ 0-1. Σπουδαία νίκη για την ομάδα του Αρσεν Βενγκέρ. Το παιχνίδι είχε πολλές φάσεις και στις δύο εστίες. Στο 62’ ο Ράμσεϊ από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων πέτυχε το γκολ που έδωσε τη νίκη στην Αρσεναλ.

Νάπολι-Μαρσέιγ 3-2. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Αγιού στο 10’. Η Νάπολι έκανε την ανατροπή πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίωρο. Στο 22’ ο Ινλέρ με εξαιρετικό σουτ ισοφάρισε (1-1) και δύο λεπτά αργότερα ο Ιγκουαίν με δυνατό σουτ έκανε το 2-1. Η γαλλική ομάδα ισοφάρισε με τον Τοβίν στο 64’, αλλά και πάλι ο Ιγκουαίν «χτύπησε» στο 75’ για το 3-2.

Βαθμολογία: Αρσεναλ και Νάπολι από 9, Ντόρτμουντ 6, Μαρσέιγ 0.

7ος όμιλος

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αούστρια Βιέννης 4-0. Η ισπανική ομάδα φρόντισε να «καθαρίσει« το ματς από το α’ μέρος. Στο 11’ ο Μιράντα άνοιξε το σκορ, στο 25’ ο Ραούλ Γκαρσία πέτυχε το 2-0 και στο 45’ ο Φελίπε Λούις σημείωσε το 3-0. Στο β’ μέρος, ο Ντιέγκο Κόστα έχασε πέναλτι στο 75’ (απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Αούστρια, Λίντνερ), αλλά σκόραρε στο 82’ για το 4-0.

Ζενίτ-Πόρτο 1-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο α’ μέρος και προηγήθηκαν με κεφαλιά του Λούτσο Γκονζάλες στο 23’. Πέντε λεπτά αργότερα ο Χούλκ εκμεταλεύτηκε λάθος της άμυνας της Πόρτο και ισοφάρισε. Στο 52’ η Ζενίτ κέρδισε πέναλτι, αλλά ο τερματοφύλακας της Πόρτο, Ελτον, απέκρουσε το σουτ του Χουλκ.

Βαθμολογία: Ατλέτικο Μαδρίτης 12, Ζενίτ 5, Πόρτο 4, Αούστρια 1.

8ος όμιλος

Μπαρτσελόνα-Μίλαν 3-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 30’ με πέναλτι του Λιονέλ Μέσι (μαρκάρισμα του Αμπάτε στον Νεϊμάρ). Το 2-0 πέτυχε με κεφαλιά ο Μπουσκέτς στο 40’. Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο όμως, η Μίλαν μείωσε με αυτογκόλ του Πικέ (προσπάθησε να διώξει τη μπάλα σε γύρισμα του Κακά). Στο β’ μέρος, η Μπαρτσελόνα είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Χαρακτηριστική ήταν η φάση του 74’, όταν ο Νεϊμάρ πέρασε τέσσερις παίκτες της Μίλαν, αλλά αστόχησε! Τελικά, ο Μέσι στο 83’ ύστερα από πάσα του Φάμπρεγκας πέτυχε το τελικό 3-1.

Αγιαξ-Σέλτικ 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να σκοράρουν στο 51’ με τον Σένε.

Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 10, Μίλαν 5, Αγιαξ 4, Σέλτικ 3.