«Δεν έχω καμία σχέση με τις κατηγορίες. Δεν ξέρω τον λόγο που μου τις απέδωσαν. Ελπίζω μέχρι να αποβιώσω να έχω μάθει τους εμπνευστές», υποστήριξε απολογούμενος ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών που τον έφεραν μέχρι το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας και τον κρατούν στη φυλακή.

Ο Μάκης Ψωμιάδης εμφανίστηκε ως άτυπος σύμβουλος του γιου του Σταύρου, αφού «στο ποδόσφαιρο με σεβόντουσαν γιατί ήμουν έμπειρος και καθαρός παράγοντας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οσο για την φυγοδικία του κατά την ανάκριση της υπόθεσης, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί μετά από καιρό στα Σκόπια, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν πήγε μακριά.

«Εγώ φταίω. Ενιωσα την ανθρωποφαγία και δέχθηκα τις συμβουλές λάθος ατόμου. Και πήγα 20 λεπτά μακριά από τη Θεσσαλονίκη για να ξανάρθω» υποστήριξε χαρακτηρίζοντας τα Σκόπια «ένα προάστιο έξω από το Κιλκίς» εξηγώντας πως «δεν πήγα να κρυφτώ. Ποτέ δεν κρύφτηκα από τη Δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στον γιο του Σταύρο Ψωμιάδη και τον προπονητή Γ. Παπακώστα με τους οποίους – κατά την κατηγορία – φέρεται ότι ανήκαν στην ίδια εγκληματική ομάδα, ο Μάκης Ψωμιάδης υποστήριξε: «Αυτοί οι δύο είναι για κανένα λούνα παρκ, για να παίξουν με τα αυτοκινητάκια, όχι για εγκληματική οργάνωση. Μιλάω για ανικανότητα. Είναι ανίκανοι να κάνουν αυτά που λέει το κατηγορητήριο. Είναι μορφωμένοι και μοιάζουν σαν τη μύγα μες στο γάλα στον χώρο».

Την ίδια γραμμή της άρνησης της κατηγορίας ακολούθησε και Σταύρος Ψωμιάδης, ο οποίος απολογούμενος αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες υποστηρίζοντας πως ο ίδιος ήταν ο μέτοχος της ΠΑΕ Καβάλας και ότι ο πατέρας του ήταν απλός φίλαθλος της ομάδας.