Ακριβώς διπλάσιο αριθμό ασθενών από τη δυναμική του ψυχιατρικού τμήματος φιλοξενεί η κλινική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», με αποτέλεσμα οι ασθενείς να συνωστίζονται σε κρεβάτια που έχουν τοποθετηθεί στο διάδρομο της πτέρυγας.

«Η ψυχιατρική αυτή τη στιγμή έχει πληρότητα 200%. Κι αυτό διότι τα 19 από τα 21 περιστατικά που νοσηλεύονται έχουν έρθει με εισαγγελική παραγγελία. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να τους διακομίσουμε σε άλλες μονάδες και θα πρέπει να πάρουν εξιτήριο από εδώ», εξηγεί ο διοικητής του νοσοκομείου Μιχάλης Θεοδώρου. Ο ίδιος εξηγεί ότι τα ψυχιατρικά περιστατικά αποτελούν την «Αχίλλειο Πτέρνα» του νοσοκομείου και ενώ δεν υπάρχουν ράντζα ή κρεβάτια σε κανένα άλλο διάδρομο κλινικής του νοσοκομείου, όπως διαπίστωσε η επί τόπου έρευνα που έκαναν τα «ΝΕΑ» η ψυχιατρική αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχει εγκριθεί κονδύλι και σε περίπου τρεις μήνες ξεκινούν τη λειτουργία τους ακόμη 20 κλίνες ψυχιατρικής στην Πολυκλινική Αθηνών, η οποία διοικητικά ανήκει στον Ευαγγελισμό. Μάλιστα, σήμερα ξεκινά και η λειτουργία των 25 νέων κλινών παθολογικής ειδικότητας στο ίδιο κτίριο, που λειτουργεί πλέον ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και όχι ως νοσοκομείο.

Οσον αφορά τις κλίνες στις πέντε παθολογικές πτέρυγες του «Ευαγγελισμού», δεν υπάρχουν σε κανένα διάδρομο ράντζα, κάτι που αποδεικνύει πώς οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει είναι είτε ψευδείς είτε στημένες.

Το μόνο που διαπιστώθηκε είναι ότι ενώ κάθε θάλαμος επιτρέπεται να έχει μέχρι έξι κρεβάτια, σε δύο θαλάμους της Ε’ παθολογικής υπάρχουν επτά κρεβάτια.

«Και αυτούς τους δύο ασθενείς μπορούμε να κατεβάσουμε σε άλλους ορόφους για να είναι πιο άνετα, αλλά οι υπεύθυνοι της ιατρικής υπηρεσίας, οι διευθυντές γιατροί δηλαδή που φέρουν και την ευθύνη για τον ασθενή, εκτιμούν πώς αυτό είναι το καλύτερο για την υγεία του, καθώς ο γιατρός θα πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση στον ασθενή στην περίπτωση που χρειαστεί», εξηγεί ο κ. Θεοδώρου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με τον διοικητή του νοσοκομείου, στις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ο νέος αξονικός τομογράφος στα επείγοντα περιστατικά, κάτι που θα βελτιώσει πολύ περισσότερο την εξυπηρέτηση των ασθενών.