Πανό τα οποία περιείχαν ευθείες αναφορές στα δυο μέλη της Χρυσής Αυγής που δολοφονήθηκαν κατά την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, το βράδυ της Παρασκευής, ξεδίπλωσαν οι φίλαθλοι της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάτσιο, στη διάρκεια του κυριακάτικο ματς της ομάδας τους με την Τζένοα, στο στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης.

Τα συγκεκριμένα πανό, για τα οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στον ιταλικό Τύπο, έγραφε «Ιl tramonto è rosso, l’alba dorata: Μanolis e Yorgos presenti» (Η δύση είναι κόκκινη, η αυγή χρυσή: Μανώλης και Γιώργος παρόντες).

Υπενθυμίζεται ότι, κατά παράδοση, ένα μέρος των φιλάθλων της Λάτσιο πρόσκειται στο χώρο της Δεξιάς, ενώ οι οργανωμένοι οπαδοί του συλλόγου έχουν γνωστούς δεσμούς με την Ακρα Δεξιά και τα φασιστικά και ναζιστικά σύμβολα κάνουν συχνά την εμφάνισή τους στο Βόρειο Πέταλο του Ολίμπικο.

Οι Λατσιάλι θεωρούνται οι πιο βίαιοι μεταξύ των οπαδών των ιταλικών ομάδων και συχνά θεωρούνται από τις Αρχές ύποπτοι για βανδαλισμούς στο εβραϊκό νεκροταφείο της Ρώμης.

Οι ισραηλιτικές κοινότητες της Ιταλίας καταδίκασαν το γεγονός, τονίζοντας ότι «χρησιμοποιείται κάθε ευκαιρία για να εκφραστεί υποστήριξη σε ξενοφοβικές, ρατσιστικές, ομοφοβικές και αντισημιτικές οργανώσεις».