Την ώρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προετοιμαζόταν για το παιχνίδι των Μπακς με τους Ράπτορς στο Μιλγουόκι, όπου είχε 2 πόντους, 2 ριμπαόυντ και ένα κλέψιμο σε 16’57» συμμετοχής, αλλά η ομάδα του ηττήθηκε (97-90) από το Τορόντο, ο αδελφός του Θανάσης έβλεπε ένα μεγάλο όνειρο να γίνεται πραγματικότητα.

Οι Ντέλαγουερ 87ers, θυγατρική των Φιλαδέλφεια Σίξερς του ΝΒΑ, είχαν επιλέξει τον 21χρονο φόργουορντ στο Νο9 του πρώτου γύρου του ντραφτ του Development League και πλέον ο Θανάσης περιμένει την έκδοση της ειδικής βίζας για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να αγωνιστεί στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα (17 ομάδων) μετά το ΝΒΑ.

«Ειλικρινά δεν περίμενα να επιλεγώ τόσο ψηλά. Σαφώς δεν είναι εφάμιλλο με το ντραφτ του ΝΒΑ, όπου ο αδελφός μου επελέγη στο Νο15, αλλά είναι πολύ σημαντικό για μένα το ότι θα αγωνίζομαι στις ΗΠΑ και θα έχω την ευκαιρία να προοδεύσω αγωνιστικά, όπως λέει και το όνομα του πρωταθλήματος», εξομολογήθηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στα «ΝΕΑ».

Ο θεαματικός φόργουορντ δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο από τον Φιλαθλητικό και θα αναχωρήσει για την Αμερική με την ευχή διοίκησης, προπονητών και συμπαικτών. «Χαίρομαι, γιατί θα κάνω αυτό που αγαπώ και θα βρίσκομαι κοντά στον Γιάννη. Τρόπος του λέγειν κοντά, καθώς οι δύο πόλεις απέχουν 700 χιλιόμετρα. Νοητά όμως θα είμαστε μαζί, κάνοντας περήφανους τους γονείς και τα αδέλφια μας. Εύχομαι μία ημέρα να παίζουμε και οι δύο στο ΝΒΑ. Στη ζωή πρέπει να ονειρεύεσαι και να θέτεις στόχους», το φιλοσόφησε…