Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία «Δαφνί» και «Δρομοκαΐτειο», τα οποία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον σύλλογο εργαζομένων, τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση είναι επιβεβλημένα από την στρατηγική της Ε.Ε., όπως αυτή εξειδικεύτηκε με το πρόγραμμα Ψυχαργώς και πρόσφατα με το μνημόνιο συνεργασίας Andor – Λυκουρέντζου.

«Η ψευδεπίγραφη ψυχιατρική αποασυλοποίηση είναι μέρος των γενικότερων αντιδραστικών αλλαγών στον τομέα της υγείας που στοχεύει να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη της νοσηλείας και αποκατάστασης των ψυχικά ασθενών, να μετακυλήσει την ευθύνη και το κόστος της θεραπείας στους ασθενείς και τις οικογένειές τους,να διευρυνθεί το πεδίο της επιχειρηματικής δράσης σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, να διοχετευτεί ζεστό χρήμα στις Μ.Κ.Ο. που θα πετούν τους ασθενείς στο δρόμο όταν δε θα εξασφαλίζεται η κερδοφόρα λειτουργία τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.