Είναι μια παρέα από γυναίκες, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενες μητέρες, που επιθυμούν την νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και όχι μόνο στην πολιτεία της Καλιφόρνια, όπου ζουν. Οι γυναίκες-μέλη της «Ομάδας Κάνναβης του Μπέβερλι Χιλς» δεν είναι χαμένες στην παραζάλη, ούτε παραμελούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες και υποχρεώσεις. Μαζεύονται τακτικά σε σπίτια και συζητούν καπνίζοντας μαριχουάνα ή δοκιμάζοντας συνταγές για φαγητά μαγειρεμένα με κάνναβη, την οποία θεωρούν ευεργετική για την υγεία τους.

Η λέσχη αυτή πιστεύει πως η ουσία, που είναι νόμιμη στην Καλιφόρνια μόνον για θεραπευτικούς λόγους και εφόσον υπάρχει συνταγή γιατρού, τις κάνει καλύτερες μητέρες και συζύγους και τις χαλαρώνει από τα προβλήματα της καθημερινότητας τους. «Μας βοηθάει να τα βγάζουμε πέρα κάθε μέρα. Τη δεκαετία του 1960 οι γυναίκες έπαιρναν βάλιουμ, για να αντεπεξέλθουν στους πολλαπλούς τους ρόλους, εμείς έχουμε τη μαριχουάνα», λεει η 55χρονη Σέριλ Σούμαν, μητέρα δύο παιδιών.

«Η κάνναβη με κάνει καλύτερη και πιο δημιουργική μητέρα, με κάνει να αφοσιώνομαι στη κόρη μου και να μην ανησυχώ για τα καθημερινά προβλήματα» δηλώνει με τη σειρά της η 39χρονη Τζάνιουαρι Τόμας, που παραδέχεται πως καπνίζει μαριχουάνα πέντε φορές την ημέρα.

Σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα όλο και περισσότεροιΑμερικανοί τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης για προσωπική/ψυχαγωγική χρήση. Η δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup διαπίστωσε ότι το 58% των Αμερικανών υποστηρίζει ότι η χρήση αυτής της ναρκωτικής ουσίας θα πρέπει να νομιμοποιηθεί, σε σχέση με το 39% που επιθυμεί να παραμείνει παράνομη. Είναι η πρώτη φορά που πάνω από το μισό των ερωτηθέντων δηλώνουν υπέρ της νομιμοποίησης.

Ανάλογη δημοσκόπηση της Gallup, πέρσι το Νοέμβριο, έδειξε ότι το 48% των ερωτηθέντων ετάσσετο υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης έναντι του 50% που ετάσσετο κατά.