Από την τσέπη τους θα πληρώνουν από την Τρίτη οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τις ιδιωτικές κλινικές και τους φυσιοθεραπευτές, καθώς και οι δύο κλάδοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας.

Μάλιστα, η αναστολή που αποφάσισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων της προηγούμενης εβδομάδας, κατά την οποία σύμφωνα με τον Σύλλογο, συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου.

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) σε ανακοίνωσή του ενημερώνει για την έναρξη επίσχεσης παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ και την επανεξέταση συνέχισής της για όσο διάστημα παραμένουν απλήρωτοι.

«Οι δυνατότητες επιβίωσής μας τερματίσθηκαν. Η ασυνέπεια και η αυθαιρεσία του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος με μονομερείς ενέργειες και με καθυστερήσεις στην αποπληρωμή παλαιών χρεών μας έφερε στα όρια της καταστροφής – οφείλοντάς μας περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ- ξεχείλισαν το ποτήρι. Παραμένουμε απλήρωτοι για υπηρεσίες που παρείχαμε από το 2007 μέχρι και σήμερα και ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΚ.