Οι βιολογικοί γονείς ενός βρέφους δυόμισι μηνών αναζητούνται από την Αστυνομία: το μωρό βρέθηκε να ζει μαζί με ζευγάρι νεαρών Ρομά σε καταυλισμό στη Μυτιλήνη. Η αποκάλυψη της υπόθεσης της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα έχει κάνει πιο υποψιασμένες τις κοινωνικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα κοινωνικοί λειτουργοί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, όπου πήγε το ζευγάρι με το αγοράκι, να αντιληφθούν ότι δεν μπορούσε να ήταν φυσικό τους παιδί.

Το ζευγάρι, ηλικίας 19 ετών η «μητέρα», 21 ετών ο «πατέρας» και η μητέρα του, 51 ετών, που ζούσε μαζί τους, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ήδη ενώπιον του εισαγγελέα, από τον οποίο πήραν προσθεσμία για να απολογηθούν. Ηδη, πάντως, έχουν ισχυριστεί ότι πήραν το παιδί από ομόφυλή τους, με τη συναίνεσή της –λένε, μάλιστα, ότι είναι συγγενής τους –η οποία προτίθεται να μεταβεί στη Μυτιλήνη και να υποβληθεί σε τεστ DNA. Το νεαρό ζευγάρι δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδιά, ενώ ο πατέρας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας (υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση).

Ολα άρχισαν εδώ και μερικές ημέρες, όταν το ζευγάρι πηγαινοερχόταν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με το βρέφος, το οποίο ήταν άρρωστο με βρογχιολίτιδα. Κοινωνικοί λειτουργοί του νοσοκομείου γνώριζαν την οικογένεια και το γεγονός ότι βρέθηκαν να έχουν στα χέρια τους ένα μωρό, χωρίς όμως να θυμούνται έγκυο την κοπέλα, τους κίνησε τις υποψίες. Οι πρώτες ενδείξεις ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο, όταν τους ζήτησαν τα απαραίτητα έγγραφα που να βεβαιώνουν ότι το παιδί ήταν δικό τους, και δεν τα είχαν.

Αρχικά το νεαρό ζευγάρι υποστήριζε ότι το παιδί ήταν δικό του. Οι ίδιοι μάλιστα φέρεται να προσπάθησαν στις αρχές της εβδομάδας να δηλώσουν το παιδί στο ληξιαρχείο Μυτιλήνης, κάτι που δεν κατάφεραν όμως, αφού δεν είχαν τα νόμιμα έγγραφα. Επειτα από τις πιεστικές ερωτήσεις των κοινωνικών λειτουργών παραδέχθηκαν ότι το παιδί το πήραν από την Αθήνα «για φιλοξενία». Το ζευγάρι ήθελε να αποκτήσει παιδί, αλλά δεν μπορούσε και έτσι όπως είπαν στη συνέχεια «τους το έδωσε άλλη Τσιγγάνα στην Αθήνα». Οπως είπαν χαρακτηριστικά, «τους το έδωσε μια ομόφυλή τους που είχε πέντε παιδιά και δεν μπορούσε να το φροντίζει, έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο». Το παιδί, πάντως, με βάση τα χαρακτηριστικά του φαίνεται να είναι Ρομά. Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την υπόθεση, ενώ η έρευνα στρέφεται κυρίως στο σενάριο της αγοραπωλησίας του μωρού.