Το facebook προχωρά στην άρση της προσωρινής απαγόρευσης που είχε επιβάλει τον περασμένο Μάιο για ανάρτηση βίντεο με περιεχόμενο σκληρής βίας, υπό τον όρο ότι η ανάρτηση θα γίνεται «με σκοπό την καταδίκη και όχι την εξύμνηση όσων απεικονίζονται».

Η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε μπλοκάρει την άνοιξη τις αναρτήσεις με σκληρό περιεχόμενο μετά τη διάδοση βίντεο που έδειχνε τη δολοφονία γυναίκας από μασκοφόρο άνδρα στο Μεξικό.

Οπως σημειώνει το Reuters, το Facebook εξετάζει τώρα πώς θα μπορεί να διασφαλίζει ότι οι χρήστες θα προειδοποιούνται για το βίαιο περιεχόμενο.

«Το facebook είναι μέρος που ο κόσμος μοιράζεται τις εμπειρίες του, ειδικά όσες σχετίζονται με αμφιλεγόμενα γεγονότα, όπως η παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων, πράξεις τρομοκρατίας και άλλες πράξεις βίας» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Οι χρήστες «μοιράζονται βίντεο τέτοιων γεγονότων στο facebook για να τα καταδικάσουν» συνεχίζει η ανακοίνωση. «Εάν εξυμνούνται, ή ενθαρρύνονται οι πράξεις στα βίντεο, τότε η προσέγγισή μας είναι διαφορετική» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από