Τέσσερα παιδιά ελληνικής καταγωγής βρίσκονται στη λίστα αγνοουμένων παιδιών τηςΙντερπολ.Πρόκειται για τον Ντάτσικα Παναγιώτη, τεσσάρων ετών σήμερα, τον Παννάτο Σάββα-Κωνσταντίνο πέντε ετών, τον Πετρούτσα Αντώνιο – Γεώργιο, 8 ετών, και την Αγγελική-Ζωή Βαλλιανάτου, 8 ετών.

Ο Παναγιώτης Ντάτσικας γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2009 στην Πάτρα. Εξαφανίστηκε στις 17 Μαΐου 2010, σε ηλικία ενός έτους, από την Πάτρα.

Ο Σάββας-Κωνσταντίνος Πανάτος γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 2008 στην Κω. Εχει καστανά μαλλιά και μάτια και εξαφανίστηκε από το νησί στις 23 Δεκεμβρίου 2012, σε ηλικία 4 ετών.

Ο Αντώνιος Γεώργιος Πετρούτσας γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 2005 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Εχει καστανά μαλλιά και μάτια και εξαφανίστηκε από τον τόπο διαμονής του τη Σάντα Κρουζ, στις 19 Ιουλίου 2010, σε ηλικία 5 ετών.

Η Αγγελική – Ζωή Βαλλιανάτου γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2005 στις ΗΠΑ, με καστανά μάτια και μαλλιά και εξαφανίστηκε στις 13 Οκτωβρίου 2010, όταν ήταν 5 ετών από τις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, κανένα από τα αναζητούμενα παιδιά στην παγκόσμια λίστα της Ιντερπόλ δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την πεντάχρονη «Μαρία», που βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα.

Την απάντηση αυτή φέρονται να έδωσαν στην ΕΛΑΣ πριν από λίγες ώρες οι κεντρικές υπηρεσίες της διεθνούς αστυνομίας, με έδρα τη Λυόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας εκτιμούν ότι ένα από τα επικρατέστερα σενάρια είναι η μικρή να βρέθηκε στα χέρια των Ρομά μετά την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών μέσω Βουλγαρίας την περίοδο 2008 – 2010 ή να έχει «διακινηθεί» μεταξύ Ρομά σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.