Ολα τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, συζητήθηκαν στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου, υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα με τον επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις ώρες. Εκτός από τον κ. Στουρνάρα, από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνος Τσακλόγλου.

Οπως είπε πηγή που συμμετείχε στη σύσκεψη, «όλα τα θέματα μπήκαν στο τραπέζι».

Συγκεκριμένα, αυτά ειναι οι εκκρεμότητες με τα προαπαιτούμενα για την δόση του ενός δισ. ευρώ και κυρίως οι αμυντικές βιομηχανίες, καθώς και η κάλυψη του λεγόμενου χρηματοδοτικού κενού, δηλαδή το ενδεχόμενο «τρίτο πακέτο» βοήθειας της Ελλάδας, αν δεν μπορέσει να καλύψει μόνη της το κενό, καθώς και το δημοσιονομικό κενό του 2014, δηλαδή τα ενδεχόμενα νέα μέτρα.

Το τελευταίο είναι το πιο καυτό στην ατζέντα, καθώς η τρόικα επιμένει οτι χρειάζονται μέτρα ύψους δύο δισ ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η ελληνική πλευρά αναγνωρίζει ότι θα χρειαστούν το πολύ ένα δισ ευρώ και αυτά επιλεκτικά και όχι οριζόντια.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπ. Οικονομικών στη συνάντηση συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεων αναφορικά με το χρηματοδοτικό κενό και τη μείωση του χρέους και συμφωνήθηκε ότι οι μεν αποφάσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού το 2014 θα ληφθούν τον Δεκέμβριο, ενώ για το χρέος τον προσεχή Απρίλιο, μετά την επικύρωση των στοιχείων για το πρωτογενές πλεόνασμα από την Eurostat.

Ακολουθεί συνάντηση του κ Βίζερ με τον Πρωθυπουργό.