Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε ισλαμικό προπύργιο σε περιοχή ανατολικά της Τρίπολης στη Λιβύη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δύο άτομα, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές και κάτοικοι της περιοχής. Η αιτία της έκρηξης δεν είναι γνωστή και υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το τι συνέβη και πως προκλήθηκε η έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στην Σύρτη, ανατολικά της πρωτεύουσας.

Αρχικά μία στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι μια ρουκέτα έπληξε ένα ισλαμικό στρατόπεδο, σκοτώνοντας επτά άτομα. Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Χαλέντ αλ Σαρίφ, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα ατύχημα σε αποθήκη πυρομαχικών, σκοτώνοντας δύο άτομα.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πάντως ότι η έκρηξη ήταν εκκωφαντική, αλλά οι επίσημες αρχές δεν ήταν σε θέση να δώσουν περισσότερες πληροφορίες. Η Σύρτη είναι προπύργιο των ισλαμιστών που αντιτίθενται στην κεντρική κυβέρνηση στην Τρίπολη. Η κυβέρνηση προσπαθεί να διεκδικήσει τον έλεγχο από τις αντίπαλες ένοπλες ομάδες δύο χρόνια μετά την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι.