Επειτα από περίπου 60 χρόνια από τον θάνατο του Αλμπερτ Αϊνστάιν, οι ειδικοί ακόμη αναζητούν στον εγκέφαλό του το μυστικό της διάνοιας στον τομέα των φυσικών επιστημών. Στην πιο πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην επιστημονική επιθεώρηση «Brain» τα νεότερα δεδομένα αναφέρουν πως, παρά το μικρό μέγεθος του εγκεφάλου του σχετικά με τον μέσο όρο, ο πατέρας της θεωρίας της σχετικότητας είχε ιδιαίτερες εγκεφαλικές δομές, με πολλά νευρογλοιακά κύτταρα που παρέχουν στήριξη στους νευρώνες.

Κάτι που για τους ειδικούς σημαίνει ότι οι νευρικές συνάψεις που δημιουργούνταν μεταξύ του δεξιού και του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου του ήταν περισσότερες από τον μέσο όρο.

Πρόκειται για ακόμη ένα στοιχείο το οποίο καταδεικνύει τους λόγους για τους οποίους ο μεγαλύτερος φυσικός της Ιστορίας είχε τόσο υψηλή νοημοσύνη, η οποία τον βοήθησε σε ηλικία 26 ετών να εκδώσει τέσσερα άρθρα που θεμελίωσαν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε ακόμη και σήμερα τον χώρο, τον χρόνο, τη μάζα και την ενέργεια.

Η νέα έρευνα βασίστηκε σε 14 φωτογραφίες του εγκεφάλου του νομπελίστα και διεξήχθη από ειδικούς του Πανεπιστημίου East China Normal University. Οι επιστήμονες μελέτησαν για πρώτη φορά με κάθε λεπτομέρεια το μεσολόβιο του εγκεφάλου του Αϊνστάιν, δηλαδή το σημείο όπου συνδέονται το δεξιό με το αριστερό ημισφαίριο.

ΣΕ… ΤΑΜΠΛΕΤ. Από το 2012 ο εγκέφαλος του Αϊνστάιν έχει τη δική του εφαρμογή για τάμπλετ. Δημιουργήθηκε από το Εθνικό Μουσείο Υγείας και Ιατρικής του Σικάγου και όσοι επιθυμούν μπορούν να δουν από το μικροσκόπιο δωρεάν εικόνες του πιο διάσημου εγκεφάλου στον κόσμο.