Οταν θα έλθει στη Βουλή η διάταξη για τη «Διαύγεια» θα είναι ενισχυμένη, διαβεβαίωσε, την Τρίτη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «είναι ένα εργαλείο διαφάνειας που θα ενισχυθεί».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι η «Διαύγεια» είναι ίσως το μόνο σωστό πράγμα, γενική ομολογία, που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου. Πρόσθεσε, ότι «και το opengov θα ήταν το ίδιο υπό προϋποθέσεις, αλλά δυστυχώς στην πορεία απαξιώθηκε με τις τοποθετήσεις κολλητών και φίλων».

Αναφορικά με την επαναφορά του opengov ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι ένα από τα ζητήματα που μας απασχολούν είναι και ο τρόπος επιλογής των υψηλόβαθμων στελεχών του Δημοσίου, δηλαδή των γενικών διευθυντών, των διευθυντών και των τμηματαρχών.

Για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι μόνο στον τομέα των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικής δράσης, έχουμε εντοπίσει περίπου 4.000 γραφειοκρατικά βάρη για τις επιχειρήσεις. «Πολλά από αυτά είναι περιττά και μπορούν, υπό προϋποθέσεις να καταργηθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τη Χρυσή Αυγή, δήλωσε ότι διώκεται ως εγκληματική οργάνωση. «Διώκεται για αυτά που πράττει και όχι για αυτά που πιστεύει», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «προφανώς και υπάρχει μια ευθύνη στους ίδιους τους πολίτες που επέλεξαν να ψηφίσουν τη ΧΑ στις προηγούμενες εκλογές, εκφράζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την οργή τους, τη δυσαρέσκειά τους ή την απαξίωσή τους απέναντι σ’ αυτό που ονόμαζαν πολιτικό κατεστημένο».

Υποστήριξε ότι οι πολίτες γνωρίζουν το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγήςκαι κατά συνέπεια – όπως είπε – δεν είναι εύκολο να υπάρχει ένα άλλοθι και είναι πολύ δύσκολο πλέον να δικαιολογηθεί η επιλογή του να στείλεις στη Βουλή ένα συνονθύλευμα λούμπεν μπράβων του υποκόσμου και να είναι λύση στα προβλήματα της χώρας.

Εκτίμησε, τέλος, ότι θα υπάρξει μια περαιτέρω αποδυνάμωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.