Αναβολή για τις 12 Νοεμβρίου πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, για τα επεισόδια στο Μεσολόγγι η σε λαϊκή αγορά της πόλης.

Μετά την αναβολή που δόθηκε από την έδρα, λόγω της απουσίας του δικηγόρου του κ. Σταθόπουλου, οι κατηγορούμενοι βγήκαν από το δικαστήριο, ενώ κάποιοι εκ των υποστηρικτών φώναξαν συνθήματα, και απομακρύνθηκαν χωρίς περαιτέρω επεισόδια, καθώς υπήρχε και έντονη παρουσία της αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σταθόπουλος, χαρακτήρισε πολιτική την δίωξη εναντίον της Χρυσής Αυγής γενικότερα, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα αποδειχθεί η αθωότητα των κατηγορουμένων. Πρόσθεσε δε ότι επιθυμία του ίδιου, αλλά και των συγκατηγορουμένων του, ήταν να προχωρήσει η σημερινή διαδικασία, προκειμένου να αποδειχθεί η αθωότητά τους, ώστε να τονωθεί το αίσθημα και των υπολοίπων στελεχών που διώκονται.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας είχαν πάει στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, προέβησαν σε ελέγχους «νομιμότητας» σε αλλοδαπούς μικροπωλητές, αναποδογύρισαν τους πάγκους τους και κατέστρεψαν τα προϊόντα τους.