Ο Αρσεν Βενγκέρ, έγινε έξαλλος όταν είδε στον βρετανικό Τύπο φωτογραφία του διεθνή ποδοσφαιριστή της Αρσεναλ, Τζακ Γουίλσιρ, με ένα τσιγάρο στο χέρι, έξω από ένα νυχτερινό κλαμπ.

«Κατ’ αρχήν, όταν είσαι ποδοσφαιριστής, αποτελείς και παράδειγμα για τα νέα παιδιά. Παράλληλα, καταστρέφεις και την υγεία σου», είπε ο Βενγκέρ, στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Γουεστ Μπρομ για την 7η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

«Μπορείς να καταστρέφεις την υγεία σου στο σπίτι. Εκεί μπορείς να καπνίζεις ή να πίνεις. Κανείς δεν θα σε βλέπει. Οταν όμως είσαι σε δημόσιο χώρο και σε βλέπουν όλοι, καταστρέφεις τη φήμη σου», πρόσθεσε ο Αλσατός τεχνικός. «Θα χρειαστεί να κάνω μία συζήτηση μαζί του. Δεν μου άρεσε καθόλου αυτή η συμπεριφορά».

Ο Γουίλσιρ δεν είναι φυσικά ο πρώτος ποδοσφαιριστής που συνελήφθη να καπνίζει. Μεταξύ αυτών που έχουν φωτογραφηθεί με τσιγάρο στο χέρι είναι ο πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φαμπιάν Μπαρτέζ, αλλά και ο Ζινεντίν Ζιντάν. Kαπνιστές ήταν επίσης ο Γιόχαν Κρόιφ και ο Στάνλεϊ Μάθιους.

Ποδοσφαιριστές που έχουν συλληφθεί με τσιγάρο είναι επίσης οι Γουέιν Ρούνι, Ασλεϊ Κόουλ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ενώ φυσικά, από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Μάριο Μπαλοτέλι!