«Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να γίνουν εκλογές τώρα στη χώρα. Αντί να αφήνεται η πρωτοβουλία στη Χρυσή Αυγή, η πρωτοβουλία θα έπρεπε να είναι στις πολιτικές δυνάμεις» τόνισε τη Δευτέρα μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος έθεσε παράλληλα θέμα «συνταγματικότητας» των διατάξεων που θα επιστρατευτούν για την αποτροπή επαναληπτικών εκλογών σε περίπτωση παραιτήσεων των χρυσαυγιτών της Βουλής.

Στη συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 o Δημήτρης Στρατούλης είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δούμε καταρχήν ποια διάταξη θα έρθει και μετά να την κρίνουμε, γιατί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα συνταγματικότητας και κόντρα απόψεις συνταγματολόγων, καθηγητών πανεπιστημίων και ειδικών. Θα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα το Σύνταγμα της χώρας και η εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής που θα πρέπει να γίνει μέχρι τέλους από τις δικαστικές αρχές, θα πρέπει να σέβεται το νομικό μας πολιτισμό και το συνταγματικό πλαίσιο της χώρας. Διότι η Δημοκρατία τιμωρεί και δεν εκδικείται».

Ο ίδιος μίλησε για πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για το «γιγάντωμα» της Χρυσής Αυγής. «Δεν θα γίνει το πλυντήριο της κυβέρνησης και των πολιτικών της ευθυνών, για το γιγάντωμα της Χρυσής Αυγής, το γεγονός ότι εκ των πραγμάτων, αναγκάστηκε κάτω από τη λαϊκή και διεθνή αντίληψη, να μπει μπροστά σε μια διαδικασία εξάρθρωσης».

Και προσέθεσε ότι υπάρχει ανάγκη να αποκαλυφθούν ποιοι χρηματοδοτούσαν τόσο καιρό τη Χρυσή Αυγή: «Η άποψή μας είναι ότι πρέπει να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι, όχι μόνο την ανέδειξαν, την «τάισαν» αυτό το διάστημα, κάποια οικονομικά συμφέροντα που ήθελαν να την έχουν σαν το μακρύ τους χέρι» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημ. Στρατούλης επανέλαβε παράλληλα το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές: «Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να γίνουν εκλογές τώρα στη χώρα. Αντί να αφήνεται η πρωτοβουλία στη Χρυσή Αυγή, η πρωτοβουλία θα έπρεπε να είναι στις πολιτικές δυνάμεις, να γίνουν γενικές βουλευτικές εκλογές. Στις οποίες, ο ελληνικός λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, και να εξαφανίσει την Χρυσή Αυγή με την ψήφο από το κοινοβούλιο και από την Ελλάδα, να την πάει κάτω από το 3% και όσο χαμηλότερα μπορεί, να την βάλει και πάλι στο περιθώριο. Και από εκεί και πέρα, ο ελληνικός λαός να δώσει απάντηση, στο αν θέλει να συνεχιστούν αυτές οι μνημονιακές πολιτικές ή όχι, αν θέλει νέο χρηματικό πακέτο βοήθειας και νέο μνημόνιο, χειρότερο από το πρώτο».