Παραιτήσεις και μετακινήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, στο πλαίσιο των ερευνών για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στα σώματα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, δεκτές έκανε τη Δευτέρα, τις παραιτήσεις του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, οι οποίες του υποβλήθηκαν «για προσωπικούς λόγους».

Ωστόσο, με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, συνδέονται οι παραιτήσεις των αξιωματικών της με τα πρόσφατα περιστατικά  και τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, με απόφαση του Αρχηγού διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.

Στο πλαίσιο της ίδιας Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ).

Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, εντολή για έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ. έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στο Σώμα.

Η έρευνα ανατέθηκε στον διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη.

Προκειμένου επίσης να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα στην έρευνα, αντικαθίστανται και μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες:

Ο υποστράτηγος, προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο αστυνομικός διευθυντής, διοικητής και ο αστυνομικός υποδιευθυντής, υποδιοικητής της ΕΚΑΜ.

Ο αστυνομικός διευθυντής, προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης. Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής, προϊστάμενος του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο επικεφαλής της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο Κερατσίνι, τα μέλη της οποίας φέρονται σύμφωνα με φωτογραφίες και καταγγελίες να βρίσκονται δίπλα σε άτομα, τα οποία πετούν πέτρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της 18/9/2013, χωρίς να τα παρεμποδίζουν και να τα συλλαμβάνουν

Ο αστυνόμος, Διοικητής της Ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Ο αστυνόμος, Διοικητής του ΑΤ Νίκαιας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από