Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα στο επίκεντρο των συζητήσεων των επί κεφαλής της τρόικα κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Ματίας Μορς (ΕΕ) με την ηγεσία του Ταμείου Αξιοποιήσεως της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στην αναδιάρθρωση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, στην πληρωμή των εκκρεμών χρεών του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, στην προετοιμασία του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση ποσοστών σε ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΔΙΕ και ΕΥΑΘ, αλλά και στην τιτλοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

Η τρόικα έχει ζητηθεί να δοθεί υψηλή προτεραιότητα στην προετοιμασία των προς πώληση στοιχείων ακίνητης περιουσίας (εκκαθάριση τίτλων, αδειοδότηση, κλπ.) δεδομένων των χρονικών καθυστερήσεων που υπάρχουν και στην ανάγκη να εξασφαλισθεί ένας επαρκής αριθμός στοιχείων του ενεργητικού στην διαδικασία αποκρατικοποιήσεως.

Σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την εξασφάλιση εσόδων από αποκρατικοποιήσεις που σωρευτικά ως το τέλος 2013 θα πρέπει να ανέλθουν σε 3,1 δισ. ευρώ, έως το τέλος του 2014 σε 6,5 δισ. ευρώ, έως το τέλος του 2015 σε 7,7 δισ. ευρώ και ως το τέλος του 2016 σε 11,1 δισ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από