Δεκατρείς άνθρωποι, μεταξύ τους ένα τρίχρονο παιδί, τραυματίστηκαν από πυρά αργά το βράδυ της Πέμπτης σε πάρκο του Σικάγο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε στις 22.15΄τοπική ώρα της Πέμπτης (06.15΄Παρασκευής ώρα Ελλάδος) σε γήπεδο μπάσκετ, κοντά στο πάρκο της τοποθεσίας Back of the Yards, στη νότια πλευρά της πόλης, είχε κατά τα φαινόμενα σχέση με δράση συμμοριών, γράφει στην ιστοσελίδα της η Chicago Tribune, επικαλούμενη αξιωματικούς της αστυνομίας.

Το δημοσίευμα επικαλείται αστυνομική πηγή, σύμφωνα με την οποία οι άλλοι δώδεκα τραυματίες είναι δύο έφηβοι και δέκα ενήλικες.

Το νήπιο πυροβολήθηκε στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μαζί με δύο ακόμη τραυματίες.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση ενός πρώην μέλους του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον κατά την οποία σκότωσε 12 ανθρώπους πριν τελικά σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Το Σικάγο πλήττεται τα τελευταία χρόνια από κύμα ένοπλης βίας: τουλάχιστον 500 άνθρωποι ήταν θύματα δολοφονικών επιθέσεων το 2012, σύμφωνα με έκθεση του FBI που δημοσιοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα. Συγκριτικά, η πόλη της Νέας Υόρκης, που έχει πληθυσμό τριπλάσιο αυτού του Σικάγο, είχε 419 θύματα ανθρωποκτονιών το 2012.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε απευθύνει έκκληση πέρυσι στις αρχές της πόλης να μεριμνήσουν για να τερματιστεί το κύμα βίας που σαρώνει το Σικάγο.

Ο Ομπάμα επιδιώκει τη λήψη μέτρων για τον έλεγχο των πυροβόλων όπλων αλλά προσκρούει στην αντίδραση του Κονγκρέσου.