Την πεποίθηση πως δεν είναι δυνατό ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να χαρακτηρίζεται «άκρο» εξέφρασε την Παρασκευή η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τον επίσης βουλευτή Επικρατείας του κόμματος και πρωθυπουργικό σύμβουλο Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι η διατύπωση αντίστοιχων απόψεων – όπως αυτές του κ. Λαζαρίδη – «δεν λειτουργεί προς το συμφέρον της χώρας».

Η ίδια κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στον προωθούμενο πολιτικό διάλογο για τη λήψη μέτρων κατά της Χρυσής Αυγής.

«Πλέον, η δικογραφία είναι πλήρης», ανέφερε χαρακτηριστικά, θεωρώντας ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες δραστικών κινήσεων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η ίδια πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία «δεν πρόκειται ποτέ να κοιτάξει τη Χρυσή Αυγή», καθώς οι δύο παρατάξεις δεν έχουν «τίποτα κοινό».

Υπενθύμισε τέλος ότι όταν το 1989 είχε δολοφονηθεί ο συζυγός της Παύλος Μπακογιάννης, «αρκούσε μια σπίθα για να προκληθεί πολιτική και κοινωνική αναταραχή. Ας μην ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε τότε ποσοστά που έφταναν το 47%.

»Λίγες ώρες μετά την δολοφονία» συνέχισε η κα Μπακογιάννη «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πήγε στη Βουλή και, με δάκρυα στα μάτια, μίλησε για την ανάγκη να είναι το αίμα του Παύλου Μπακογιάννη το τελευταίο που χύνεται άδικα σε αυτόν τον τόπο. Τότε σηκώθηκαν όρθιοι ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Χαρίλαος Φλωράκης και καταχειροκρότησαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Αυτό πρέπει να είναι το παράδειγμά μας. Να ενωθούμε όλοι ενάντια στους δολοφόνους» κατέληξε η πρώην υπουργός.