Μπαράζ επικρίσεων δέχεται ο πρωθυπουργικός σύμβουλος και βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Χρύσανθος Λαζαρίδης για τη θεωρία περί δύο άκρων που διατύπωσε και για την προσπάθεια του να «εξισώσει» πολιτικά τη Χρυσή Αυγή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο υπάρχουν και στελέχη μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που συμφωνούν με τις απόψεις του.

Τη διαφωνία του για τις δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που προσομοιάζει με εγκληματική οργάνωση και δεν εξισώνεται με κανένα άλλο κόμμα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η πολιτική βία μπορεί να εκπορεύεται από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους» είπε, δικευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «δεν εξισώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή.

»Στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παράσχει πολιτική κάλυψη σε δυνάμεις που κατέφευγαν σε πράξεις βίας. Σίγουρα από τότε έχει επέλθει πρόοδος» πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να ενθαρρύνουν πράξεις βίας και ότι τώρα είναι ευκαιρία ο πολιτικός κόσμος να βρει έναν κοινό τόπο συνεννόησης για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων».

Η βουλευτής Επικρατείας Ντόρα Μπακογιάννη για το ίδιο θέμα είχε αναφέρει μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι «η διατύπωση απόψεων – όπως αυτές του κ. Λαζαρίδη – δεν λειτουργεί προς το συμφέρον της χώρας».

Τη διαφωνία τους για τις δηλώσεις Λαζαρίδη έχουν εκφράσει επίσης ο βουλευτής Α’ Αθήνας και πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ωστόσο, μιλώντας σε εκπομπή του ΜΕGΑ τόνισε: «Υπάρχουν παραστρατιωτικές ομάδες και στην άκρα Αριστερά.

»Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων επειδή προέρχεται από την Αριστερά δεν στιγμάτιζαν τη βία που ασκεί η άκρα Αριστερά.

»Πρέπει να τελειώνουμε με τη βία και της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους χαϊδεύει. Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει εμπράκτως ότι καταδικάζει τη βία. Αυτό είπε ο Χρ.Λαζαρίδης και καλά έκανε και το είπε».